lauantai 8. toukokuuta 2021

Valokuvausopinnot ja uusi sivu elämässä

 Elämässäni on kääntynyt aivan uusi sivu sen jälkeen, kun viimeksi kirjoittelin kuulumisistani. Muutin joulukuussa Jyväskylään ja sain täältä koulupaikan. Virallinen ammattinimikkeeni tulee olemaan kuvallisen ilmaisun toteuttaja, mutta käytännössä koulutuksesta valmistuu valokuvaajaksi.

Koulutus on tuntunut omalta aivan eri tavalla kuin toimittajan koulutus aikanaan tuntui. Vaikka toisinaan myös nautin toimittajan opinnoista, niin samaan aikaan kyseenalaistin uravalintaani. Nykyinen mediamaailma ei ole sellainen, jossa haluaisin työskennellä. Kirjoitan myöhemmin tarkempaa postausta siitä, mikä tähän ratkaisuun ajoi. Nyt aion keskittyä siihen, että pystyisin jonakin päivänä vielä elättämään itseni täysin valokuvauksella ja ehkä silloin tällöin freelancer-toimittajana.

En ajatellut kirjoitella tähän postaukseen hirveitä romaaneja, vaan siirryn suoraan esittelemään tuorempia kuviani. Ne ovat pääosin aika perus potrettia, mutta tulevaisuudessa haluaisin keskittyä enemmän ihan varsinaiseen taidekuvaan ja kenties tehdä myös jonkinlaista dokumentaarisen ja taidevalokuvan sekoitusta. Toki realiteetti alalla on se, että kannattaa ottaa melkein mitä tahansa keikkaa, mitä vain pystyy haalimaan. Ei sekään tunnu pahalta ajatukselta, sillä nautin myös valokuvauksesta yleensä.

Malli: Jenni Nisula (Instagram: suruton.unessa)
Malli: Silja Korkka


omakuva

                                                      Malli: Jälleen Jenni                                                      


6 kommenttia:

 1. Tervetuloa Jyväskylään, hienoja kuvia. Tuo omakuva paras, valo ja varjo, myös symboliikka seinäveistoksen ja katseesi välissä.

  VastaaPoista
 2. Kunhan huutelen että mukava kun kirjoitat vielä blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että täällä edelleen käy porukkaa lukemassa! :D

   Poista
 3. Minun lempparikuvani taas olivat 5. ja 6. sekä viimeinen kuva, joka oli mielestäni kaikkein taiteellisin ja vaikuttavin. Alusvaatekuvien toteutuksesta kunniamaininta erilaisen esitystavan takia. Malli on nuori ja viehättävä nainen alusvaatteissa, mutta tykkään siitä että flirtin sijasta kuvasta välittyy viaton unelmointi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen lukeutuu itse asiassa mun omiin suosikkikuviini ihan kaikkiaan omista otoksista! Siinä sekä mallin työskentely, kehystäminen että kuvanmuokkaus onnistuivat juuri nappiin.

   Tykkään kanssa alusvaatekuvien tunnelmasta. Siljasta olisi varmasti saanut tuota toistakin puolta esiin, mutta nämä ovat jotenkin herkällä tavalla kauniit. :)

   Poista