lauantai 18. heinäkuuta 2015

Kaikenlaisia seikkailuja

Hui, heinäkuu alkaa olla loppupuolella. Kesä tuntuu taas menevän paljon nopeammin kuin sen sallisi. Mutta onhan tässä tapahtunutkin paljon. Monet tavoitteet tuntuvat taas olevan hieman lähempänä. Muuttaessani pk-seudulle vannoin itselleni muun muassa, että liityn Pakanaverkkoon, menen mukaan larppeihin, perustan folk-bändin tai liityn sellaiseen ja käyn aktiivisesti kuvauksissa. Pakanaverkkoon liityin äskettäin ja FB-sivun kautta myös Metsähiisi-rakennusprojektiin, jonka tarkoituksena on ottaa selvää, onko mahdollista rakentaa luonnonuskoville oma pyhä paikka ja mahdollisuuksien mukaan toteuttaa se. (Ryhmään on muuten vapaa liittyminen. Kaikki apu otetaan ilomielin vastaan, oli se sitten millaista tahansa.) Yhteen larppiinkin ilmoittauduin keväällä mutta se valitettavasti peruuntui. Ehkä yksi isoimmista jutuista on kuitenkin bändi. Se tuli perustettua VarjoTuskassa Suvin, Jennin, Juhan ja Jessen kanssa. Olen siitä aika innoissani, sillä tällaista mahdollisuutta minulla ei ole ollut varmaan koskaan. Juha soittaa projektissamme sähkökannelta, Jesse kitaraa (bassostakin puhuttu) ja me tytöt laulamme sekä tarvittaessa soitamme esimerkiksi shaamaanirumpua. Olemme keskenämme jo jonkin verran suunnitelleet projektia ja ensimmäinen kokoontuminen olisi edessä jossain vaiheessa tässä lähiaikoina.

Kuvauksissakin on tultu käytyä aktiivisemmin. Lähipäivinä olisi vuorossa sekä metsäsettiä valkoiseen pukeutuneena että post-apocalyptiset kuvaukset. Lisääkin olisi suunnitelmissa sopia. Myös kaikenlaista mukavaa tapahtumaa on tiedossa. Helsingissä olisi tarkoitus käydä ainakin piipahtamassa Pax-festareilla ja elokuussa Helsinki Night Marketissa. Tämän kuun viimeisenä päivänä on Nightwishin keikka ja elokuun loppupuolella Hämeen keskiaikamarkkinat! Viimeisenä mainittua odotan ehkä kaikkein eniten. Siitä on liian kauan, kun viimeksi olin tuollaisilla markkinoilla. Täksi vuodeksi löytyy ihana asukin, puhumattakaan seurasta. Katselin eilen juuri ohjelmalistaa ja innostuin entisestään. En millään malttaisi odottaa, kyseessä on kuitenkin kutakuinkin vuoden kohokohta.

Tulin käyneeksi viimeinkin myös Nuuksiossa. Sinne pääseminen tosin oli vähän raskasta ja haasteellista, kun piti istua pitkät juna- ja bussimatkat, bussissa ei ollut valotaulua eikä pysäkeillä lukenut niiden nimiä. Loppujen lopuksi onnistuin kuitenkin pääsemään reiteille. Aikaa kiertelyyn ei kuitenkaan jäänyt ihan mielettömästi, sillä viimeinen järkevä bussi lähti suhteellisen aikaisin. Nättiä Nuuksiossa kuitenkin oli ja mielellään menisin sinne uudestaankin. Olisi vaan kiva löytää joku vähän läheisempikin metsäkohde. Yllätyin aika paljon myös siitä, miten paljon metsässä pyöri porukkaa. Eihän siinä sinänsä mitään, mutta etenkin nuotiopaikoilla oli aikamoinen melu.

Kaiken tapahtuneen keskellä kaipaa myös sitä rauhaa. Minulla on hyllyyn hamstrattuna lukuisia kirjoja, joita en ole ehtinyt lukea ja nyt onkin syyhyttänyt päästä lukemaan niitä. Kävin rauhoittumassa viime viikolla Mikkelissä ja menen parin päivän päästä uudestaan. Siellä on nykyään itse asiassa todella mukava käydä. Kaupunki on paljon miellyttävämpi silloin kun siihen ei ole sidottu. En voi sanoa, että olisin täysin sinut kaikkien Mikkelissä tapahtuneiden asioiden kanssa, mutta ainakin enemmän kuin aiemmin. Yllättävintä on ehkä se, etten tunne entistä asuinaluettani Rantakylää enää lainkaan vastenmieliseksi. Edes kerran niin inhoamani peruskoulu ei herätä fiiliksiä suuntaan tai toiseen. Myöskään kaupungin ahdasmielinen ilmapiiri ei pääse iholle, kun ei tule pyörineeksi niissä piireissä. Siellä asuessa oli kivuliasta, kun tuli varsin usein kuulleeksi sitä, miten joku on jälleen haukkunut esimerkiksi friikiksi, snobiksi  tai huorahtavan näköiseksi. Varsin harmillista oli myös kuulla, miten jotkut puolitutut ovat avautuneet kavereillesi, miten nyt vaan sattuvat vihaamaan sinua jostain aivan käsittämättömästä syystä. Viimeisinä vuosinani eristäydyin aika pitkälti omiin piireihini, mutta silti noita juttuja tuli turhan usein kuultua. Eniten ehkä harmitti se, ettei kyse monesti ollut mistään mitä varsinaisesti olisin tehnyt, vaan siitä miltä näytin tai jostain vastaavasta asiasta, mikä ei vaikuttanut millään tavalla kenenkään muun elämään.

Mutta tosiaan, nykyään noita juttuja ei tule enää niin paljon kuulleeksi. Joskus ehkä jotain, mutta se ei vaikuta arkeeni enää samalla tavalla, kun en kaupungissa asu. Ne ihmiset ovat tavallaan lakanneet olemasta, koska heihin ei enää missää törmää. Siispä on helpompaa nauttia Mikkelin kauniista luonnosta, kavereista ja hyvistä muistoista ilman, että mukana seuraa kivulias varjo. Siellä asuessani selviydyin monesti eskapismiin tukeutuen, mutta siitä on jäänyt käteen jotain kaunistakin. Jostain syystä Mikkelissä on helpompi unelmoida ja mielikuvitus pelaa kanssa erityisen hyvin. Olen itsekin ihan yllättynyt siitä, miten positiivisen värityksen kaupunki on mielessäni saanut. Mutta no, hyvä näin.

Sitten vähän kuvia:

 Tässä on ainokainen millään tavalla siedettävä kuva haltia-asustani, joka minulla oli päärrä erään luokkalaiseni teemabileissä. Harmittaa, kun edes haltiakorvat eivät näy ja kiharatkin suorituivat kosteassa kelissä. Toivon kuitenkin, että vielä tänä kesänä saisin toteutettua haltia-teemaiset kuvaukset, niin asu pääsisi kunnolla oikeuksiinsa. 

 Erään hellepäivän asukuvia.Vaikka pyrin välttelemään sokerisia herkkuja, Ben&Jerry'stä on aika hankala kieltäytyä. Etenkin Strawberry Cheesecake, Half-Baked ja Cookie Dough ovat syntisen hyviä.

Hirveitä mörököllejä VarjoTuskassa. Hannabella, Mortianna Graves, Nebula, Selena, Juha, Jesse, Marjut M, Mystral, minä ja Shadow.Loppuun vielä hieman mainostusta. Malliyhteisöllämme Finnish Alternative Modelsilla on synttärit elokuussa ja sen kunniaksi järjestetään myös megahienot bileet. Luvassa on mm. burleskiesiintymisiä, livemusiikia ja mallikilpailu. Itsekin olen varmaan tuonne menossa, mikäli raaskin uhrata keskiaikamarkkinoiden toisen illan. Mainosjulisteen on tehnyt Leena Flink minusta ottamastaan kuvasta. Korut ovat Lumissa's Purple Octopusilta.

7 kommenttia:

 1. Katsoinkin että ompas siinä tuttu kasvo mainoksessa :D Toivottavasti tulee hyvät bileet, harmi asua näin kaunaka kaikesta kivasta, en töiden takia pääse paikalle :(( Jään innolla odottelemaan teidän bändin ekaa vetoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :D Ikävää, kun et pääse, mutta bailataan joku toinen kerta sitten porukalla taas. :)

   Poista
 2. Oi kiva blogi, jään ehdottomasti lukijaksi! Tsekkaa blogini, jos nappaa :) http://beautythroughbrokenglass.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Oonkin nähnyt sun kuvia mallipuolelta! Lisään blogin lukulistalle. :)

   Poista
 3. I don´t understand anything you write, but your pictures are so lovely! Nice greetings from germany :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! :) I have played with the idea of writing in english also so maybe someday you can understand at least some of my texts.

   I started to follow your blog though I understand German very little. I like your pics too. :)

   Poista
 4. Oh thanks, i´m pleased, that you also like my pics :)

  VastaaPoista