maanantai 13. huhtikuuta 2015

Hei, rillumapunkin julkkareissa Steam Hellsingissä!

Lauantaina kävin ensimmäistä kertaa Suomen ensimmäisessä steampunk-baarissa Steam Hellsingissä. Mukaan lähtivät myös Suvi ja Jenni, sillä kaverimme Juhan toimittaman kirjan julkkarit pidettiin siellä. Ei tajuttu alunperin katsoa ikärajaa ollenkaan ja matkaan tulikin ovella sen vuoksi pieni mutka. Baari on nimittäin viikonloppuisin k-24. Itsehän olen vasta 21-vuotias. Lopulta portsari kuitenkin suostui joustamaan, kun baarimikko maanitteli päästämään minut sisään ja mainitsin että minut on kutsuttu julkkareihin.

Harmikseni en tullut ottaneeksi hirveästi kuvia baarin sisustuksesta. Ei siinä jotenkin kaiken muun hälinän ohessa tullut ajatelleeksi. Pari kuitenkin tuli räpsästyä ja voinhan yrittää sanoin kuvata meininkiä. Alunperin olin ajatellut, että paikassa olisi pubimaisempi fiilis ja että siellä kävisivät lähinnä kyseistä alakulttuuria edustavat ja siitä kiinnostuneet henkilöt. Yksin sijainti (miltei Kampin vieressä) varmasti kuitenkin vaikuttaa siihen, että mestassa käy kaikenlaista porukkaa. Sisustus on aivan selvästi steampunk-henkinen ja myös henkilökunta on pukeutunut teeman mukaisesti. Fiiliksen voisi sanoa olevan hienostuneen rento. Porukka on eloisaa ja vilkasta, enkä joutunut törmäämään visiittini aika yhteenkään örveltäjään. Ihan harmittaa, että ikäraja on viikonloppuisin noin korkea. Tosin valitettava tosiasia on, että se varmaan osittain takaa tuon örveltämisen puuttumisen.

Olin hyvin vaikuttunut siitä, että jopa vessoihin oli jaksettu panostaa! Niissä olisi ollut helppo säästää ja tyrjätä johonkin nurkkaan jotkut basic-kopit, mutta Steam Hellsinki ei ole mennyt sieltä, mistä aita on matalin. Naistenhuoneeseen astuessa tuntui melkein kuin olisi tupsahtanut jonkun 1800-luvulle sijoittuvan elokuvan kylpyhuonekohtaukseen. Baari ylitti kaikki odotukseni, vaikka voin väittää odottaneeni siltä aika paljon. Oli sen verran mukava paikka, että voin raahautua sen vuoksi baariin keskellä viikkoakin.

Itse Hei, Rillumapunk julkkaritkin olivat oikein mukavat. Pääsimme jopa nauttimaan livemusiikista, kun Korpiklaanissakin soittanut Jaakko "Hittavainen" Lemmetty esiintyi illan alkupuolella. Muuten en tullut pistäneeksi merkille, minkälainen musiikki baarissa soi, mutta joku mainitsi sen olevan electro swingiä. Joka tapauksesta, oli todella kilttiä Juhalta antaa meille kirjat ilmaiseksi. Olen vähän aloitellut jo omaani, enkä ole pettynyt. Kirja on siis novellikokoelma, jonka tekemiseen on osallistunut useampi kirjoittaja. Se ammentaa 1900-luvun alun rillumarei-perinteestä, mutta mukana on myös avaruusraketteja, järvihirviöitä, taikureita, aaveita ja peikkoja, kuten takakansi kertoo. Melkoinen mix siis! Oman kappalen pääsee tilamaan Aavetaajuudesta.

Mutta jos palataan iltaan jälleen. Minua kannustettiin kovasti toteuttamaan haaveeni lähteä Britteihin. Nyt kun olen koulussa, niin voisin lähteä jossain vaiheessa opintaivaltani vaihtoon.  En tule kuitenkaan koskaan enää välttämättä saamaan vastaavaa tilaisuutta. Olemme saaneet jo hieman infoa vaihtomahdollisuuksista koulussa, mutta homma tulee ajankohtaisemmaksi vasta myöhempinä opiskeluvuosina. Tahtoisin ihan älyttömästi nähdä Stonehengen, käydä Cornwallissa, mihin kuningas Arthurin legendat sijoittuvat, istua irkkupubeissa ja käydä pakanafestivaaleilla. Niin ja käydä katsomassa Damh The Bardin keikan! Onneksi minulla on kannustavia kavereita, jotka tukevat tällaisia haaveita ja saavat minut luottamaan itseeni hieman enemmän. Tuon illan päätteeksi olin taas hieman varmempi siitä, että unelmiaan kannattaa todella jahdata, vaikka välillä usko itseen ja muuhun maailmaan meinaisi loppua.

Sitten vähän kuvasatoa. Ensiksi itse baarista, sen jälkeen vähän look-kuvia minusta ja kahdesta muusta upeasta ladysta.

Naamani on tyylikkään harmaa.  Suvi


 

Sara oli luonani hoidossa päivällä! Kuvan otti luonani vieraillut Hannabella.

8 kommenttia:

 1. Pelottiko hetkeäkään että motskari tippu niskaan, jos kiinnitykset pettävät?;/ Baarin sisustus on kuin jännästä unesta. Baarikuvat inspiroivat jo sisustamiseen, mutta paikan päälle saapasteleminen voisi tehdä sisustushulluksi. :D Vitut selfieiden räpsimisestä. Rupean kuvaamaan pimeästi kilttejä lemmikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oltu onneksi siinä alla. :D Baarin sisustus on kyllä todella kiva!

   Sarasta ottamasi kuva on tosi kiva! Voisit ihan hyvin kuvailla enemmänkin lemmikkejä. ^^

   Poista
 2. Aivan ihana tuo sun asukokonaisuus! :3

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä aivan upeana näissä kuvissa, kauniita ovat! <3 Hienolta paikalta vaikuttaa, erilainen ainakin muiden baarien joukossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! ♥ Oli kyllä hieno mesta! ^^

   Poista