sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannusviikon tapahtumia

Viime sunnuntaina ryömin nuutuneessa kunnossa takaisin Mikkeliin Helsingistä. Takana oli tapahtumarikas viikonloppu kavereiden näkemisen ja serkun rippijuhlien merkeissä. Maanantain sain levätä, mutta tiistaina oli taas oltava menossa, kun ystäväni Hannabella teki visiitin Mikkeliin. Tiistaipäivä oli kamalan sateinen ja jouduimmekin viettämään sen lähinnä meillä ja kaupungilla sisätiloissa. Mielialani tuntuivat noina päivinä hieman normaaliakin reaktiivisimmilta, joten minun piti taistella aika lailla, että jaksaisin olla viihdyttävää seuraa. Onneksi keskiviikko oli jo hieman parempi päivä ja pääsin tuolloin käymään terapiassakin. Terapia oli hyödyllinen siinäkin mielessä, että minun oli pakko saada itseni ylös sängynpohjalta ja pynttäytyä. Onneksi koin pahimman aamukoomani terapeutin sohvalla, enkä myöhemmin Hannabellan seurassa. Terapeutti ymmärsikin olotilani erinomaisesti ja kehottikin lepäämään mahdollisimman hyvin sen jälkeen, kun Hannabella lähtisi kaupungista.

Terapiani jälkeen suuntasimme ystäväni kanssa Kenkäveron kartanoon. Hannabella on kiinnostunut vanhoista rakennuksesta, joten katsoin sen olevan oivallinen vierailukohde. Etenkin kun kartano on ihan keskustan vieressä, joten kyytien järjestelylle ei ollut tarvetta. Aikomuksenamme oli myös ottaa muutamia kuvia ja Hannabella oli väsännyt kohdalleni pientä teemaakin. Minun oli määrä olla rakastajani hylkäämä aristokraattineito, mutta loppujen lopuksi riutuneista kuvista ei tullut niitä parhaita. Lisäksi paikalle sattui yllätykseksemme meitä selvästi kokeneempi kuvaaja, joka kyseli saisiko ottaa meistä pari kuvaa. Suostuimme tietenkin ja saimmekin pari ihanaa otoksta myöhemmin sähköposteihimme! Huom sinä rakas sukulainen, joka mahdollisesti nyt kauhistelet syöpäkäärylettä kuvassani: Se on kuvausrekvisiittaa. Älä siis stressaa minua aiheella. Aikuisena ihmisenä kykenen kyllä tiedostamaan tupakan vaarat, kiitoksia vain.

Käteni näyttää irtonaiselta ja muistutan kuollutta lahnaa, mutta tykkään silmistäni!
Seuraavat kaksi kuvaa ovat Mao Lindholmin kamerasta:
Käväisimme myös Kenkäveron myymälässä, mutta mukaan ei tarttunut mitään. Tarkoitus oli myös juoda paikan päällä kahvi/teekupposet, mutta päätimmekin käydä mummollani. Mummoni on antiikkiharrastaja kuten Hannabellakin, joten ajattelin heidän mahdollisesti tulevan juttuun. Juttu luistikin ihan hyvin, mitä nyt ystäväni vähän välillä jumittui ihastelemaan kalusteita. 

Illalla kävimme vielä hieman viihteellä, mutta Mikkeli oli keskiviikkoöisin aika tyhjillään, lukuunottamatta Vaakunaa, jossa en itse viihdy. Meininki ei kuitenkaan ollut huono, sillä pojat olivat päässeet jutuissaan aivan uudelle tasolle, emmekä me muut oikein voineet muuta kuin ihmetellä ja nauraa. 

Minun osaltani nuo pari päivää siis olivat varsin mukavia ja toivon että Hannabellallekin jäi samanlainen fiilis! Tästä jäi pari oikein mukavaa kesämuistoa, joista saada vähän lämpöä talven kylmyydessä. Vastaavia päiviä huolisin enemmänkin!

Torstaikin meni hujauksessa ja sitten koittikin jo juhannus (/litha/Ukon juhla, miksi kukin sitä kutsuukin). Kaikilla muilla tuntui olevan hirveästi tekemistä, mutta minä jäin suosiolla kotiin. Olin niin väsynyt, että mieleni teki vain napata kouraani uusi Kruunupäinen käärme - kansansatukokoelmani ja hautautua peiton alle. Perjantaina tämä mahdollistuikin, kun Jessekin lähti koko päiväksi töihin Visulahden juhannukseen ja saatoin olla kotona ihan yksikseni. Kruunupäisen käärmeen lisäksi tulin katsoneeksi netistä myös Valkoista kuningatarta, pari vuotta sitten lukemaani Philippa Gregoryn kirjaan perustuvaa sarjaa. Lisäksi leivoin lettuja kermavaahdolla ja kuningatarhillolla. Illasta lähdin käymään myös metsässä, josta poimin kukkia pientä juhannustaikaa varten. Veikkaan, että useimmat ovat kuulleet tavasta kerätä yhdeksän erilaista kukkaa juhannusyönä ja laittaa ne tyynyn alle. Tällöin pitäisi unessa näkyä tuleva aviomies. Unissani taisi kyllä jotain miehiä näkyä, mutten kyllä muista yhtään ketä. Selkein muistikuva unistani on sellainen, että juon ystävieni Rosan, Amandan ja Helenen kanssa siideriä saunan lauteilla isoissa pippaloissa. Löytyisiköhän tästä syy sille, miksei aviomiehiä unessa suuremmin esiintynyt?

Juhannus on ollut minulle aina rauhallinen juhla ja olen muistaakseni vain kerran elämässäni juonut juhannuksena alkoholia. (Ehkä huono onneni johtuukin siitä, juhannuksena meluamisen ja riehumisen on nimittäin uskottu karkoittavan pahoja henkiä ja tuottavan hyvää onnea.) Teininä minua aina ärsytti mennä porukoiden kanssa mökille, mutta nyt oikeastaan vetäytyisin jonnekin luonnon keskelle ihan mielelläni. Porukoiden matkaan en kuitenkaan halunnut lähteä, sillä se toisi mukanaan pakollista sukulointia. Ei minulla mitään sukulaisiani vastaan ole, mutta halusin vain olla tämän viikonlopun rauhassa. Siihen tarkoitukseen mökkireissu ei tänä vuonna olisi sopinut. Vaikka myönnettäköön, että jäin kyllä kaipaamaan juhannussaunaa. Myöskään kokkoa en päässyt polttamaan, mikä harvitti kovasti. Metsässä vierailemalla sain kuitenkin edes pienen annoksen luonnonläheisyyttä, jota uskontoni puolesta ja muutenkin tähän juhlaan kaipaan.  

Juhannuksen asua:
Kuvat ovat pikkuisen tönkköjä, sillä väsymykseni oli huikea ja jumitus kohtalokkaan puoleinen kuvaushetkellä. Seuraavaksi sitten vähän muita kuvia:Toivottavasti teidän jussinne sujui hyvin! Blogissa olisi seuraavaksi vuorossa arvontaa, ehkäpä jo parin päivän päästä! 

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo kuva sinusta, missä hymyilet! ^^ kaunis!
  Itsekin olisin toivonut päästä jonnekkin mökille, metsän rauhaan ja hiljaisuuteen, mutta tänä vuonna ei moista minulle suotu. Ehkä ensi vuonna sitten. :) Varsinkin näin vanhemmiten sitä hiljaisuutta ja rauhaa kaipaa vain enemmän. Mutta ihanaa kun sinulla oli mukava juhannus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! ♥ Mua on itse asiassa kehotettu hymyilemään kuvissa enemmän, mutta se on vähän vaikeaa. Pelkää näyttävänsä idiootilta. :D

   Toivottavasti saamme kummatkin ensi vuonna tilaisuuden mökkeilyyn juhannuksena. Mikkelissä on onneksi se hyvä puoli, että metsää löytyy kulman takaa, vaikkei mökille pääsisikään. Olisihan se kuitenkin kiva, jos pääsisi saunankin lämmittämään ja uimaan!

   Poista
 2. Hienoja kuvia nuo teidän Kenkäveron kartanolla otetut kuvat! :) Ihanat vaatteet molemmilla, kiinnitin erityisesti huomiota tuohon kaverisi boleroon, miten röyhelöinen se onkaan. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! ♥ Hannabellan bolero on tosiaan kiva. :)

   Poista