torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuaatto

Eilen koitti viimeinkin päivä, jota olin hartaasti odottanut. Vappuaatto on aina yksi kevään kohokohdista ja ainakin nuorempana siihen on sisältynyt aivan erityistä taikaa. Tänä vuonna tuo lumous tuntui kuitenkin olevan vähän hiipumaan päin, vaikka minulla olikin ihan hauskaa. Välillä ehkä vähän liiankin.

Panikoin aiemmin hirveästi, ettei vapusta tulisi mitään. Suunnitelmat menivät pariinkin otteeseen uusiksi ja aloin huolestua, kun kavereihin ei saanut aluksi yhteyttä. Jesse ei jaksanut tänä vuonna suuremmin juhlia, joten lyöttäydyin Rosan, Helenen, Amandan ja Annen seuraan. Oikeastaan olikin ihan kiva viettää vappu vaihteeksi ihan vain tyttöjen kesken. 

Tallustelin Naisvuorelle kymmenen aikoihin jo jonkin verran punaviiniä nauttineena. Näin tein, koska kaverimme Ville oli sanonut siellä olevan paljon porukkaa ja olin tullut todenneeksi, että Kirkkopuiston ihmisten keski-ikä oli ehkä viisitoista vuotta. Loppujen lopuksi Naisvuorella ei kuitenkaan ollut kovinkaan paljoa porukkaa ja nekin ihmiset taisivat olla suurimmilta osin alaikäisiä. Se ei kuitenkaan estänyt meitä pitämästä hauskaa tyttöjen kanssa. Oikeastaan näin jälkeenpäin ajateltuna tuntuu vain hyvälle, ettei paikalle ollut eksynyt hirveää määrää tuttuja. Päädyin nimittäin melkein naimisiin Naisvuoren alastoman miespatsaan kanssa, jonka tytöt itse asiassa nimesivät Matti-Kyllikiksi. Lisäksi sain aivan loistavan idean juoksennella penkkien päällä ja huudella "Yo ho yo ho, a pirate's life for me". Puhumattakaan siitä, että päätimme Rosan kanssa mennä hoilaamaan kesäteatterin katsomoon. Kuulosti varmasti hyvin kauniilta. Aamulla tulin naureskelleeksi kovasti sille, että alaikäisetkin käyttäytyivät sivistyneemmin kuin me. 

Päädyimme Naisvuorella riehumisen jälkeen vielä Kirkkopuistoon hetkeksi, vaikka siellä kyllä tosiaan oli lähinnä nuorempaa porukkaa. Tuntuu jotenkin todella haikealta, sillä muistan vielä elävästi kaikki ne vaput, jolloin Kirkkopuistoon oli kokoontunut kaikki tutut. Vaikersinkin Rosalle kännissä miten meidän aikamme taitaa olla ohi. Olin varmasti hyvin dramaattinen. Myöhemmin moikkasimme vielä Jesseä ja Oopeeta, jotka adoptoivat Rosan viinipullon, koska hän halusi välttämättä säilyttää sen.

Ilma ulkona viileni nopeasti, joten päätimme lopulta lampsia Stoppariin. Emme tehneet sitä yhtään liian aikaisin, sillä tunnin päästä paikalla oli jo samanlainen jono kuin Stam1nan keikalla oli ollut. Musiikki oli tosin vaihtunut hevistä discojumputukseksi ja se näkyi myös asiakaskunnassa. Stopparissa on nykyään aika usein näitä "superdiscoja", jota en näe mitenkään hyvänä asiana. Paikka on kuitenkin Mikkelin ainut kunnon rock-baari, joten on ikävää, jos se rupeaa hirveästi muuttamaan tyyliään. Onneksi DJ soitti kuitenkin jotain nostalgisia ysärihittejä aina välillä! (Ne ovat salainen paheeni, eheh.)

Jossain vaiheessa joku älypää sai idean Kellariin siirtymisestä, joka ei ollut siinä väenpaljoudessa ehkä paras mahdollinen idea. Jouduimme nimittäin jonottamaan baariin varmaan puoli tuntia. Porukkaa oli ihan törkeästi ja esimerkiksi karaokevuoroa joutui kyllä odottelemaan ihan mukavan tovin. Pääsimme kuitenkin lopulta laulamaan Rosan kanssa Yön Joutsenlaulun, joka ei itse asiassa edes kuulostanut niin kamalalta kuin siinä humalatilassa olisi voinut.

Kellarista lähdimme hieman ennen pilkkua ja suuntasimme Rosan kanssa hetkeksi vielä Naisvuorelle tarinoimaan kahdestaan. Se oli kyllä ihan kiva päätös illalle, kun siellä oli jo kohtuullisen hiljaista ja aurinkokin alkoi pikkuhiljaa nousta. Tuntui oikealta päättää vappu vähän rauhallisemmin ja hieman muunlaiseen tekemiseen kuin örveltämiseen. Olihan kyseessä kuitenkin todennäköisesti viimeinen vappuni tässä kaupungissa. Outoa että se tuntuu samaan aikaan todella hyvältä, mutta toisaalta vähän surulliseltakin.

Mutta mutta, sitten vähän kuvia vappuasustani! Pukeuduin vatsatanssijaksi ja mielestäni asu onnistui ihan hyvin. Harmitti vähän, kun kaikki Ebaysta tilaamani asun osaset eivät kerjenneet tulla vapuksi, mutta pärjäsin ihan hyvin näinkin. Jotenkin koomista, että juuri nuo asusteet jäivät sitten tulematta, vaikka kaikki muu Ebaysta tilaamani on tullut nyt viikon sisällä. Etenkin, kun noiden kaikkien muiden tuotteiden arvioitu saapumisaika olisi ollut vasta jossain parin viikon päässä ja vappuasuni asusteiden olisi pitänyt tulla viimeistään maanantaina. Kuvat itsessään eivät mielestäni onnistuneet kauhean hyvin ja näytän jotenkin tasapaksulta. Asu on kuitenkin tässä kohtaa nyt se olennaisin asia, joten ehkä nämä kelpaavat. 
Nyt sitten siirrynkin vähän siivoilemaan ja pikkuhiljaa Beltanen viettoon. Viettäkää hauska vappu/beltane/krapulapäivä tai mitä sitten ikinä juhlittekaan!


12 kommenttia:

 1. Oo, miten upea vatsatanssija! Mutta tarkeniko tuossa ulkona? ;D
  Meillä meni koko vappu sisätiloissa, tai oikeastaan Jennin parvekkeella :p Tulin duunista joskus kahdelta päivällä ja meno keskustassa näytti jo siltä, että illalla sinne ei lähde hullukaan, jos ei ole valmiiksi tuhannen päissään.

  Mukavaa Beltanen jatkoa sinnekin ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! ^^ Mulla oli enemmän päällä ulkona, mutta jossain vaiheessa kyllä huomasin viilettäväni takki auki... :D Taisi viinillä olla jotain osuutta asiaan.

   Siellä kyllä saattoi olla ihan kohtuullisen jännä meininki, joten Jennin parveke oli varmasti ihan kelpo ratkaisu! :D

   Poista
 2. Hieno asu! Hauskaa kuullostaa teillä olleen, voin kuvitella varsinkin tuon "yo ho yo ho, a pirate`s life for me":n niin hyvin. ;) Varmasti jäi hyvät muistot vapusta ja hyvähän se on irrotella välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! ^^

   Joo, oli kyllä hauskaa! Nyt en oikein osaa päättää nauraisinko asialle vai vajoaisinko maan alle. :D Kyllä tuo silti varmasti ihan positiivisena kokemuksena mieleen jää! :D

   Poista
 3. Ihana asu! Siellä on ollut railakas vappu ja se on ihan oikein! :D

  Hih, täällä ei olisi tuollaisessa asussa tarjenut, yöllä oli nimittäin reilu 5 astetta pakkasta -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! ^^ Oli tosiaan, haha. :D

   No, täälläkin joutui kyllä vuoraamaan itsensä useampaan neuleeseen. :D Tosin tarpeeksi kun sitä viiniä meni, niin ei ollut enää kylmä... :D

   Poista
 4. Upea asu ja kaunis vatsatanssija! Pääseekö siellä baariin sisään noin vähissä vaatteissa? Siis hyvä juttu, jos pääsee, täällä ei ainakaan ikinä ole näkynyt valitettavasti ketään yhtä kivasti pukeutunutta. Yhdessä baarissa melko lyhyeen hameeseen pukeutunut ystäväni sai todella ankeaa kommenttia pokelta... Itse en koe olevani ns. rantakunnossa, joten en ole kokeillut, mutta kelpaisi kyllä minulle, jos useampikin pukeutuisi yhtä upeasti kuin sinä, ehkä itsekin vielä joskus uskallan (toivottavasti tämä ei kuulosta limaiselta)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! ^^

   Kieltämättä vähän mietin, että tuleeko sanomista, mutta ei tullut! Kaikki meni tosin hyvin. Toki varmaan riippuu ihan baarin linjastakin. Muistan yhdessä Mikkelin baarissa joskus jonkun valittaneen kesällä pojille, jotka innostuivat juoksentelemaan ilman paitaa. :D

   Niin ja et kuulosta yhtään limaselta, kommenttisi oli oikein piristävä! ^^

   Poista