torstai 29. toukokuuta 2014

Alternative blogs FINLAND - miitti

Lähdin Helsinkiä kohti lauantaiaamuna pahoinvoivana ja väsyneenä. Edellisenä yönä oli tullut nukuttua vain kaksi tuntia. Syynä tähän oli, että halusin käydä vielä viimeisen kerran Stopparissa ennen baarin sulkemista. Varsinaiset lopettajaiset olisivat olleet lauantaina, mutta pistin loppujen lopuksi blogimiitin hautajaisten edelle. Kyseisessä baarissa kun on tullut pyörittyä parin vuoden aikana enemmän kuin tarpeeksi ja lisäksi jo perjantaina oli hautajaisohjelmaa. Illasta jäi jotain konkreettistakin käteen, sillä saimme Rosan kanssa Stoppari-hupparit! Lisäksi Rosa sai vielä 3 drinkkilippua, joista yhden lahjoitti minulle. 

Siinä siis syy, miksi oloni ei ollut erityisen auvoinen astuessani bussiin. Onneksi vointi kuitenkin koheni koko ajan ja oli jo lähes normaali, kun pääsin sukulaisteni kämpälle. En ollut jaksanut vielä Mikkelissä suuremmin laittautua, sillä paahtavassa kuumuudessa ehostus olisi kuitenkin alkanut rakoilla hyvin aikaisin. Siispä meikkasin ja valitsin miittivaatteet vasta sukulaisillani. Valinnanvaikeus oli aika hirvittävä. Oli todella vaikeaa keksiä asu, joka olisi samaan aikaan sekä kiva, että persoonallinen ja joka ei tappaisi minua helteessä. Etenkin, kun halusin kuitenkin päälleni jotain tummanpuhuvaa.

Hetken pähkäilyn jälkeen sain kuitenkin asun valituksi ja lähdin kiireellä kohti keskustaa. Miittiin oli vielä pari tuntia aikaa, mutta halusin ehtiä vielä kiertelemään kauppojakin. Asu tuntui kaipaavan vielä jotain, jonka vuoksi päätin ostaa minihatun kutrien koristeeksi. (Onnistuin hajoittamaan vanhani, RIP.)

Viisitoista vaille kolme olin onnistunut löytämään itselleni sopivan hatun ja hakemaan Arnoldsilta vähän sapuskaa. Päätin soitella Selenalle ja ilmoitella, että voisin liittyä nyt ja miitin järjestäjän, Leenan, seuraan. Selenan on voinut bongata blogistani jo aiemmin, viime vuoden Tuskasta ja helmikuun Helsingin reissusta kirjoittamistani postauksista. Hänen Satiinitaivas-bloginsa lukeutuu itse asiassa lemppariblogeihini ja meillä synkkaa internetin ulkopuolisessakin maailmassa erittäin hyvin! Leenan Luurankoja kaapissa-blogia olen lukenut jo useamman vuoden ja siksi oli todella jännää nähdä hänet ihan kasvotusten! Leena oli aivan samanlainen luonnossa kuin blogissakin, nimittäin harvinaisen eloisa ja suloinen! Ihmiset jotka elävät täysillä ja toteuttavat omaa juttuaan ovat ihania, ja Leena lukeutuu ehdottomasti tähän porukkaan!

Suuntasimme kansallisteatterilta Kaisaniemen puistoon, jossa seuraamme liittyi nopeasti Mustetahroja-blogin Marjut M ja sekä suloiset lolitatytöt Saija Sasetar ja Milky Oolong. Marjutin blogia liityin lukemaan jokin aika sitten ja sieltä mieleeni ovat jääneet erityisesti hänen vähän aikaa sitten kirjoittamansa Islanti-postaukset. (Joihin en ikinä saanut kirjoitetuksi kommenttia, vaikka piti...) Lisäksi Marjutissa huomion kiinnittivät myös hänen ihanan pitkät, kirkkaanpunaiset hiuksensa. Jotenkin sitä kuvitteli, että ilmassa voisi olla alkukankeutta, mutta minä ja Marjut aloimme höpistä saman tien kuin vanhat tutut. Lisäksi hän kertoi käyvänsä välillä Mikkelissä, joten ehkä näemme toisemme vielä sielläkin joskus! M, ilmoittele kun eksyt itään päin!

Saija Sasetar ja hänen Frillycakes-bloginsa olivat etäisesti tuttuja Alternative Blogs Finland - ryhmästä. Milky Oolong taas kuului niihin harvoihin, joiden blogeihin en ollut koskaan tullut törmänneeksi! Vaikka itse harvoin puen päälleni pinkkiä tai pastellisävyjä, (Tsekatkaa siis edellinen postaus!) niin tyttöjen asut olivat kyllä ihan älyttömän ihanat! Itse asiassa, vastoin edellisen postauksen puheitani, on mielessäni kummitellut vaaleat polvisukat pitsillä ja vaaleanpunainen korsetti, eikä tyttöjen suloisuus mitenkään heikentänyt tätä uutta asurakkautta.

Porukkamme oli jakautunut kahtia alkuun, sillä suurin osa oli lähtenyt aurikoa karkuun hieman syrjemmälle. Me odottelimme mattimyöhäsiä hetken naispatsaan luona, mutta siirryimme lopulta muiden luokse. Myöhästelijätkin osasivat onneksi ihan hyvin luoksemme sitten. Alkuun äänessä olivat eniten Leena ja jääkiekkoselostajamme Mustaa Pitsiä – blogin Mystral. Mystis kertoi jossain vaiheessa mittiä mieltävänsä itsensä keskieurooppalaiseksi, enkä kyllä yhtään ihmettele sitä. Perussuomalaisesta varautuneisuudesta ei näkynyt tässä naisessa jälkeäkään ja hyvä niin. Jännitän itse hieman ihmisten kanssa höpöttäessä sitä ikävää kiusallista hiljaisuutta, Mystralin seurassa sellainen olisi kyllä aivan turhaa. Ihanan räiskyvä nainen!

Toisemme löydettyämme olimme jakautuneet hetkeksi vähän kuppikunnittain ja pientä varautuneisuutta oli ilmassa. Itse höpisin alussa eniten Selenan, Marjutin ja Frankie Savagen kanssa, joiden kanssa juttu luisti ihan äärimmäisen hyvin. Kävin miitin aikana älyttömästi kivoja keskusteluja, mutta Frankien kanssa tuli puhuttua kaikista diipemmät jutut. Arvostus häntä kohtaan nousi ihan huimasti. Älyttömän vahva, hieno ja älykäs nainen! Nuokaan piirteet eivät kuitenkaan olleet ne parhaat puolet, vaan korostaisin erityisesti sitä lämpöä, joka hohkasi hänestä kilometrien päähän. Ihanan aito ja ainutlaatuinen ihminen!

Vähitellen alkukankeus alkoi poistua, kun naamat tulivat tutummiksi. Alkoholillakin saattoi olla osuutta asiaan vähäsen. Myöhäisimmätkin tulijat saapuivat lopulta paikalle. Ensimmäisenä heistä Pietu ja Oona, joiden kummankin blogit ovat lukuluettelossani. Pyörremyrsky pääni sisällä ja Oonan monta elämää viehättävät minua kummatkin samasta syystä. Molemmista löytyy upeita lookkikuvia, mielenkiintoisia ja osittain samaistuttavia mielenterveysjuttuja sekä vähän taiteellisempaa sisältöä. Myöhemmin porukkaan liittyi myös ihana Nebula Smoke And Mirrors – blogista. Nebula oli myös Tuskasta ja viimekertaiselta Helsingin reissultani tuttu ja niiiiin symppis! Blogikin on aivan ihana ja rakastuin alun perin sitä kautta hänen kuvataiteeseensa. (Nyt on myös FB:n kansiot jo koluttu ja ihasteltu läpi moneen kertaan.)

Tunnelma vapautui iltaa myöten yhä enemmän. Jossain vaiheessa tulin jutelleeksi myös Woop Oop Digidigin PetriFrostin ja Mustaa maitoa - kirjoittajan, Miklan, kanssa. Petrin blogia kerkesin nopeasti vilkaisemaan ennen miittiä, kun hän linkitti postauksensa bloggaajaryhmäämme. Mustaa maitoa oli myös tuttu ennestään, mutta huomasin juuri, etten näköjään ollutkaan seurannut blogia Bloggerin kautta. Nykyään sitä klikkailee itsensä niin usein blogeihin ryhmäämme tulleiden postausten kautta, ettei enää pysy kärryillä siitä missä on lukijana ja missä ei! Petri ja Mikla olivat kuitenkin todella mukavia ihmisiä ja toivon, että jutellaan seuraavissa miiteissä vielä enemmänkin!

Meininki oli kokonaisuudessaan aivan huippu. Valitettavasti en kaikkien kanssa ehtinyt jutella, mutta haluan ehdottomasti korjata asian tulevissa miiteissä. Kaikki vaikuttivat todella mielenkiintoisilta ihmisiltä ja se kuva taisi välittyä rinkimme ulkopuolellekin. Huolimatta siitä, että Maailma Kylässä – festareilla oli paljon kaikenlaista porukkaa, tulimme siltikin huomatuiksi ja kuvatuiksikin useammankin kerran. Ryhmäkuvia ottaessamme saapui meitä kuvaamaan ihan ulkopuolisia tyyppejä! Itse asiassa itse kuvaankin hyökkäsi pari sellaista. Rastapäinen, kokokeltaisiin pukeutunut, tummaihoinen mies melkein kaatoi minut hyökätessään innoissaan porukan keskelle poseeraamaan rastojaan heilutellen!

Lisäksi tulimme käyneeksi hieman kauppaakin. Moni bloggaaja tunsi paikalle lennähtäneen Korpiklaanin sanoittajan, Juha Jyrkäksen, joka piti meille yksityisen sähkökannelshown ja kauppasi samalla kirjoittamiaan kirjoja. Ostin häneltä Ouramoisen, eeppisen soturirunoelman. Takakansi ja Juhan mainospuhe olivat niin yksinkertaisen vetäviä, etten mitenkään voinut kieltäytyä tarjouksesta. Olen saanut kirjaa kiireiltäni jo hieman luetuksikin ja se vaikuttaa oivalliselta teokselta! Ehkäpä kirjoitan siitä vielä jotain myöhemmin. Myös Juhan kannelshow oli aivan mahtava, kukaan ei jäänyt siitä kylmäksi! Lisäksi meitä viihdytti Mystral, joka ystävällisesti kertoi jääkiekon ystäville pelin tulokset. Henkilökohtaisesti en seuraile kyseistä lajia hirveästi, mutta kyllähän se muiden into siinä sitten tarttui minuunkin!

Taisimme lähteä puistosta yhdentoista aikoihin. En ole tästä aivan varma. Lopuksi minua tulivat halaamaan vielä youarenotmystyle-blogin tide ja Psychosis Overdosen Riku Psychosis, joiden kanssa en ollut tullut juuri jutelleeksi, valitettavasti. Ensi miitissä jutellaan kyllä enemmän, molempien blogit ova todella suloisia ja bloggaajat ihania ja vieläpä huippukauniita!  

 Lähes kaikki bloggaajat vasemmalta oikealle: Mary TatianaLady Carniwhore, Frankie Savage, Mystral, Sanna Von Steam, Pietu, Oona, Riku Psychosis, Juliaelinalice666, Mikla, Leena, Saija Sasetar, Milky Oolong, Selena, minä, Tide, Marjut M
Loppuun vielä pari Leenan ottamaa asukuvaa. Leena harrastelee valokuvausta ja hänellä on kuvilleen oma sivukin. Monilahjakkuutemme on myös käsitellyt ensimmäisen kuvan!
Vielä viimeiseksi: muistan itse aloittelevana bloggaajana katselleeni kuvia joistakin miiteistä, mutten kokenut, että minulla kuuna päivänä olisi mahdollisuuksia lähteä kaikkien lukuisien ihmisten seuraamien ja kaikin puolin upeiden bloggaajien keskelle. Älä sinä ajattele näin. Jos sinulla on alternative-blogi, niin se riittää. Eikä alternative suinkaan tarkoita pelkkiä goottiblogeja. Jos kiinnostuit miittailusta, niin liitypä Alternative blogs FINLAND - ryhmään ja etsi sieltä sijaintiinsi sopiva miitti. Ryhmän järjestämiä miittejä on ollut tähän mennessä kaksi, Helsingissä ja Tampereella, mutta käsittääkseni myös muihin kaupunkeihin ollaan suunnittelemassa tapaamisia. Helsingin seuraava miitti on jo heinäkuussa. Uudet ihmiset ovat aina ihan älyttömän hyvä juttu! Tuohon ryhmään voi kyllä liittyä muuten vainkin, mikäli vain olet bloggaaja. Siellä saa mukavasti näkyvyyttä blogilleen ja uusia sellaisia seurattavaksi! 

Postauksen kuvat ovat monien miittaajien kameroista. Jos joku haluaa vielä krediitit jostain, niin huikatkaa!

P.S. 150 LUKIJAA! Eiköhän tämän kunniaksi pistetä blogiarvonta kohta pystyyn? ;) 

18 kommenttia:

 1. Mun on kyllä pakko uskaltautua juttelemaan sulle(kin) seuraavassa miitissä! Ja sun asu oli niin super ihana ja salaa ihailinkin sitä välillä lauantaina. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tule ihmeessä, olisi kiva jutella! ^^

   Poista
 2. Hoo, miten mukavan ja pitkän tekstin sait tuupattua maailmalle. ^^ Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Voii, vaikuttaa olleen mukavaa tuolla miitissä! :) Monipuolisesti kirjoitettu teksti oli mukava lukea ja sai kyllä kiinnostumaan miiteistä eri tavalla kuin aiemmin. Pari uutta blogiakin bongasin tätä kautta, pitää käydä lukemassa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miitissä oli ihanaa, tule ihmeessä sinäkin mukaan! :)

   Niin ja kiitoksia! :) Kiva, että löytyi uusia blogeja!

   Poista
 4. Mä ostin kans sen kirjan, se on iha puhasta kultaa ku luin suville muutamia pätkiä siitä xD Mä en osais ikinä kirjottaa sellasella tyylillä. Ja voi kun oot kirjottanu kaikista ihanasti <3 onneks miitti oli nii onnistunu ja päällisin puolin kaikki tuntu viihtyvän ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin oon jo vähän ehtinyt alottaa ja oon tykännyt ihan älyttömän paljon!

   Niin ja kiitoksia! ♥ Miitti oli aivan upea!

   Poista
 5. Eilen kävin keskustassa moikkaamassa Sonispheressä käynyttä mikkeliläistä kaveria ja juteltiin, että kesällä taitavat Mikkelitreffit olla välttämättömät. :) Ihana postaus ja varsinkin tuo Leenan muokkaama kuva on ihan käsittämättömän nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, sitten pitää kyllä nähdä! :) Ilmottele vaikka FB:ssä ja vaihdetaan numeroita tai jotain!

   Kiitoksia! :)

   Poista
 6. Rakastin sun sukkatyyliä. ♥ __ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitos. ♥ Itsekin rakastuin sun vaatetukseen!

   Poista
 7. Onpa riemukas teksti ja olipa teitä paljon! :)

  (Taisin muuten koittaa joskus liittyä tuohon ryhmään, mutta en omasta alternativeudesta niin välttämättä tiedä, olisin vain halunnut seurata meininkiä yleisesti. :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Meitä tosiaan oli melkoinen lössi ja toivon, että vastaisuudessa porukka vain kasvaa!

   Sinun blogisi on mielestäni hyvinkin alternative. Poikkeaa paljon enemmän massasta kuin vaikkapa omani! Liity ihmeessä mukaan, jos yhtään tuntuu siltä. :)

   Poista
 8. Jeii, oli kyllä huippua, ja vielä ihanampia kuvia saitte ikuistettua! <3 Oli myös hienoa, että Juha saapui viihdyttämään meitä neitokaisia ^^ Odottelen jo seuraavaa heinäkuun miittiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! ♥ Olisipa jo seuraava miitti, minäkin odottelen innokkaasti!

   Poista
 9. Sait ihan itkemään noilla kauniilla sanoilla <3 oot aivan ihana ^^ (ja sun asu oli supersuperhieno)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii Frankie! :') Kiitos, sinäkin olet! ♥

   Poista