keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Unien mystinen maailma

Minua jaksaa aina hämmästyttää se, miten nukkumaan mennessä ihminen pystyy astumaan aivan uudenlaiseen, mielensisäiseen maailmaan. Asian kiehtovuutta lisää se, ettemme ole vieläkään onnistuneet selvittämään, miksi oikeastaan näemme unia. Erilaisia näkemyksiä asiasta on kyllä esitetty pilvin pimein. Monissa uskonnoissa unet koetaan viesteinä jumalilta tai muuten vain enteinä. Psykodynaamisessa psykologiassa ne taas nähdään tiedostomattomien psyykkisten yllykkeiden ilmentyminä. Unien on myös katsottu voivan olla muun muassa satunnaisia osia säilömuistin sisällöstä tai harjoittelua valvetilan uhkaavia tilanteita varten.

Mielenkiintoista on se, miten erilaisia unia ihmiset näkevät. Joidenkin unet ovat melkein kuin yhtenäisiä tarinoita, toisten taas hajanaisempia. Joku voi nähdä lähes aina villejä seikkailu-unia, kun taas hänen ystävänsä joutuu tyytymään arkisista tilanteista uneksimiseen. Myös yksittäisen ihmisen unissa voi olla suuria eroja. Esimerkiksi minä itse uneksin sekä fantasiamaailmoista, että aivan arkisistakin askareista. Omalla kohdallani nämä tosin usein sekoittuvat niin, että tapahtumat alkavat aivan arkisesti ja yllättäen olenkin keskellä yliluonnollista seikkailua. Esimerkkinä voisin mainita unen, jossa olin kaveriporukalla viettämässä rauhallista mökki-iltaa. Jossain vaiheessa ihmiset alkoivat tiputtelemaan tavaroitaan järveen, josta jouduin ne sukeltamaan. Samalla löysin pohjalta ruumiin, josta tapahtumat sitten lähtivät kunnolla käyntiin. Lopulta löysin itseni kantamasta lukuisia mökkiin ilmestyneitä karhunpentuja ulos ja seuraamasta, kun voodoo-nukkemaiset velhonvoimia omaavat oliot muuttivat samaisen rakennuksen keskitysleirimäiseksi paikaksi. Ihmisten eloonjäännin työleirillä ratkaisi se, minkä värisen kuulan he sattuivat olioiden kulhosta nostamaan aamulla. Painajaismaiset tapahtumat päättyivät lopulta siihen, kun ymmärsin niiden olevan unta. Niinpä käskin ihmisten vain kävellä pois mökiltä, sillä voodoo-nukkemaisilla otuksilla ei ollut enää mitään päätäntävaltaa minun unimaailmassani.


Mainitsin jo eräässä aiemmassa postauksessani taipumuksestani nähdä selkounia. Kyseessä ovat siis unet, joissa unennäkijä tiedostaa nukkuvansa. Wikipedian mukaan 60 % ihmisistä on joskus nähnyt selkounen. Toiset näkevät sellaisen kerran elämässään, mutta jotkut taas pääsevät nauttimaan niistä useamminkin. Halutessaan taidon voi myös opetella. Itse olen nähnyt näitä unia lapsesta saakka, enkä ole koskaan opetellut mitään erityistä kikkaa. Niitä vain tulee. Useimmiten asia kuitenkin nousee tietoisuuteni vasta unen keskivaiheilla. Se ei ole mikään varsinainen oivallus, vaan nousee mieleen pikemminkin kuin muistuksena tyyliin: ”Ethän nyt unohda, että kyse on vain unesta”. Yleensä asia muistuu mieleeni, kun tapahtumat alkavat mennä uhkaaviksi. Tällöin yritän yleensä joko keksiä tilanteeseen ratkaisun tai herättää itseni. Jälkimmäinen ei ole aina hirveän mukavaa. Sitä harvoin herää ensiyrittämällä ja monesti päähäni on iskostunut ajatus, että minun on tapatettava itseni päästäkseni pois unimaailmasta. Siksi mieluummin yleensä keksin jonkun ratkaisun, jos sellaiseen vain on mahdollisuus. Onhan se muutenkin mukavampi jäädä chillailemaan uneen, kun voi tehdä siinä mitä ikinä haluaa.

Selkounitaipumukseni vuoksi painajaiseni harvoin äityvät sietämättömiksi. Aivan jokaisessa painajaisessani en tiedosta nukkuvani, mutta väittäisin että ainakin suurimmassa osassa niistä, jotka jälkeenpäin muistan. Nuorempana näin jonkin verran kauhusävytteisiä painajaisia, joiden pelottavuus perustui oikeastaan enemmän tunnelmaan kuin varsinaisiin tapahtumiin. Viime vuosina niitä on näkynyt vain muutama. Minusta itse asiassa tuntuu, että nuo unet saattoivat olla minulle sen verran pelottava kokemus, että mieleni sensuroi ne suurimmaksi osaksi pois ja on ehkä valjastanut selkounet välineeksi tähän. Nykyään näen painajaisia lähinnä omaan elämääni liittyvistä asioista, lähinnä ehkä ihmissuhteista.


Kuulun niihin ihmisiin, jotka uskovat unilla olevan jokin merkitys. Näin aloin ajatella yläasteella, jolloin huomasin unieni peilaavan varsin tehokkaasti elämäni tapahtumia. Siksipä aloin kaivelemaan uniani enemmänkin ja teen sitä yhä aina välillä. En usko, että aivan jokaisella unella on meille mitään tärkeää viestiä, mutta erityisen mieleenpainuvat unet pyrin kyllä tulkitsemaan. Esimerkkinä voisin käyttää erästä viimeviikkoista untani. Olin siinä menossa vakiobaariini Stoppariin. Baari oli pääpiirteittäin samanlainen kuin todellisuudessa, paitsi että tunnelma oli hämyisempi ja ympäristö aaltoili kummallisesti. Etsiessäni itselleni istumapaikkaa osui katseeni pikkupoikaan, joka tuijotti minua eräästä pöydästä. Päätin istua pojan viereen ja juttella hänen kanssaan hieman. Enää en tosin muista tarkkaan, mistä puhuimme. Muistan vain, että poika muutti jatkuvasti ulkomuotoaan tytöksi ja takaisin. Hetken juteltuamme hän kiipesi syliini istumaan ja alkoi näprätä hiuksiani. Jostain syystä tunsin todella syvää yhteenkuuluvuuden tunnetta tämän lapsen kanssa. Oli melkein kuin hän olisi ollut oma lapseni tai ainakin jollain tapaa hyvin läheinen.

Poika alkoi kuitenkin käydä koko ajan aggressiivisemmaksi. Hiuksien silittely muuttui repimiseksi, kynnet upposivat lihaani ja taisinpa saada pari nyrkiniskuakin osakseni. Kun en saanut puhumalla poikaa rauhoittumaan, siirsin hänet pois sylistäni ja lähdin kävelemään ulos baarista. Rappusissa tunsin kuitenkin jonkun tuijottavan minua. Huomasin katselijan olevan noin seitsemissäkymmenissä oleva mies. Tarkasteltuani hetken miehen kasvoja, huomasin järkytyksekseni, että hänellä oli täysin samanlaiset silmät kuin äskettäin tapaamallani pojalla. Mies varmaankin huomasi kasvoiltani järkytykseni, sillä virnisti ja totesi vähän pilkalliseen sävyyn, että aika menee nopeasti.

Tuossa unessa oli hyvin selkeä viesti. Hämmästelimme sitä itse asiassa terapeuttini kanssa. Harvoin minun uneni antavat noin selkeää kuvaa mielenliikkeistäni ja vieläpä noin suoraan. Miten sitten tulkitsin unen? Käsitin lapsen kuvaavan omaa sisäistä lastani, jonka kanssa minulla juuri nyt on vähän hankaluuksia. Hänen äkkinäinen muuttumisensa vanhaksi mieheksi taas viestitti minun pelkäävän ajan kulumista. Tarkemmin sanottuna sitä, miten nopeasti se juoksee ohitseni. Nämä asiat oikeastaan tiedostin jo ennen untanikin, mutten niiden koko laajuutta. Uneni myötä ymmärsin, että tuohon asiaan minun olisi kiinnitettävä enemmän huomiota psyykkisessä työssäni. Se kun vaikuttaa mielialani lisäksi esimerkiksi luovuuteeni hyvin vahvasti.


Jos joku kysyisi minulta miten tulkita uniaan, niin kehottaisin ensiksi lainaamaan vaikka pari tulkintakirjaa. En kuitenkaan usko, että ne ovat mikään yleisavain jokaisen alitajunnan syövereihin. Kenenkään mieli ei ole samanlainen ja siten eivät ole unetkaan. Jokaisen symboliikka on ainakin osittain henkilökohtainen. Varmasti monelta kuitenkin löytyy joitakin yhteneväisyyksiä yleisiin symboleihin, sillä ulkoinen todellisuutemme on kuitenkin sama. Henkilökohtaisia symboleita kannattaa alkaa metsästää seurailemalla, mitkä niistä toistuvat erityisen usein ja millaisissa tilanteissa. Kannattaa myös miettiä, millaisia merkityksiä unessa esiintyneillä asioilla on todellisessa elämässä. Tietenkin unen tunnelmien tarkkailu on myös erittäin tärkeää.

Uskon, että näissäkin asioissa toiset ihmiset ovat parempia kuin toiset. Mitään meedioskillssejä unien tulkintaan ei tarvita, mutta symboleiden tulkintataidosta on paljon hyötyä. Itse olen aina ollut aika hyvä vähän kaikenlaisessa tulkinnassa ja kehittynyt siinä entisestään luku- ja kirjoitusharrastuksien tukemana. En kuitenkaan sano, etteikö joku vähän heikommilla tulkintataidoilla varustettukin pystyisi omia uniaan tulkitsemaan. Kyse on kuitenkin oman mielen sisällöistä, eikä kukaan muu tunne niitä paremmin kuin ihminen itse. Näin esimerkiksi hyvästä itsetuntemuksestakin voi olla apua.


Viimeisenä ajattelin puhua hieman unien mystisemmästä puolesta. Tarkoitan nyt unia enteinä. Jonkun silmiin puheeni unien merkityksellisyydestä saattoivat olla jo aika mystistä settiä, mutta nyt mennään vielä askel pidemmälle. Pienenä lapsena muistan nähneeni joitakin enneunia. En tosin muista niiden tarkkoja tapahtumia. Mieleeni tulee lähinnä hetkiä, jolloin olen ymmärtänyt nähneeni tapahtumat aiemmin unessa. Lapsuuden jälkeen en muista nähneeni enneunia kovinkaan montaa ennen kuin vasta vuoden 2013 loppupuolella. Suurin osa niistä on kuitenkin sen verran henkilökohtaisia, etten viitsi alkaa niistä tässä avautumaan. Yhden hauskan voin kuitenkin kertoa. 

Näin unta naapurissani asuvasta mummosta, joka on aika ahkerasti ojentanut minua ja Jessea milloin mistäkin. Ihan suoraan sanottuna luulin tämän mummon vihaavan meitä. Unessani mummo kuitenkin ilmestyi ovellemme kädessään tarjotin täynnä jouluherkkuja, samalla todeten, miten hän on vain halunnut neuvoa meitä hieman, muttei ole tarkoittanut mitään pahaa. Hymyillen hän sitten sysäsi herkut syliini ja toivotti hyvää joulua.

Naureskelin aamulla tälle unelleni ja siirryin datailemaan. Pari tuntia tapahtuneen jälkeen ovelta kuului koputus. Jesse meni avaamaan unen ja suuni loksahti apposen ammolleen kuullessani eteisessä käydyn keskustelun. Ovella oli samainen mummo, joka sanoi pitkälti samat asiat kuin unessakin. Pian Jesse sitten kiikuttikin pullatarjottimen olkkarin pöydälle. Tuolle sattumukselle tuli naurettua aika pitkään. Uutenavuotena hieman jännitimme kaveriporukalla sattuisiko eräs ystävämme heittämään henkensä, kun olin edellisenä yönä uneksinut hänen kuolemastaan tuona juhlapäivänä. Onneksi kaverimme päätyi kuitenkin vain juomaan överit ja sammumaan!

Olen kuullut juttuja enneunista suvustamme jonkin verran. Joku sukulainen kertoi joskus jonkun toisen sukulaisen uneksineen miehensä kuolemasta, joka sitten tapahtuikin. Samoin mummoni äiti kuulema näki aina unta jostain tietystä paikasta, kun jotain kamalaa tapahtui. Suoraan sanottuna en tiedä, haluaisinko itse nähdä tuollaisia unia. Aika karmivaa settiä. Toisaalta sitä tyytyisi mieluummin näkemään unia äksyistä mummoista, jotka tuovat pullaa ovelle.


Vaikka harrastankin vähän mystisempiä juttuja ja minulla on uskomuksia vähän laidasta laitaan, niin en hurahda vakavissani ihan kaikkiin kristalliparannusjuttuihin. Osittain minun on hyvin vaikea itsekin uskoa todella nähneeni enneunia. Huomaan välillä miettiväni, olisiko niille jokin järkevä selitys tai voisivatko ne olla sattumaa. Tuntuu kuitenkin, että nuo ovat olleet sen verran selkeitä, etten oikein kykene selittämään niitä muulla kuin sillä, että ne todella ovat jonkin sortin enneunia. Täytyy kyllä myöntää, että ne tuovat mukavasti väriä elämään. Yön jälkeen pääsee aina jännittämään, mitä unien tapahtumista tulee kokemaan uudestaan!

Omalla kohdallani uskonkin, että unet voivat olla viestejä paitsi itseltämme, niin mahdollisesti myös jostain muualta. Ehkä joltakin korkeammalta voimalta tai sitten kurkistuksia johonkin rinnakkaistodellisuuteen. Spekulaatioita voi esittää, mutta varmuutta niille on hankala saada. Itse en kuitenkaan ole tehnyt unien alkuperästä itselleni ongelmaa. Ne toimivat minulle hyvänä itsetutkiskelun välineenä, eikä minun oikeastaan tarvitse enempää tietääkään.

Unista muualla:

Dreammoods ja Dreamforth, hyviä työkaluja unien tulkintaan etenkin aloittelijalle.
Selkouni.fi - Tietoa selkounista ja kattava opas niiden näkemisen opetteluun


10 kommenttia:

 1. Unet on kyllä jänniä, edelleenkin minulla on niitä hetkiä kuukausittain jotka muistan selvästi nähneeni aikaisemmin unessa. Minulla on myös sellainen kyky, että jos näen jotain tosi miellyttävää unta niin kunhan ajattelen sitä unta koko päivän niin saan sen jatkumaan seuraavana yönä siitä mihin se jäi. :D

  Ja olen myöskin huomannut unieni jotenkin heijastavan elämääni, kun kirjoittelin unipäiväkirjaa niin niissä ilmestyi paljon semmoista mitä oli samana päivänä käsitellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Itse en ole koskaan saanut niitä jatkumaan enää seuraavana yönä, vain hetkellisen heräämisen jälkeen.

   Itsekin olen huomannut, että päivällä käsitellyt asiat ilmestyvät monesti uniin. Jänniä juttuja nuo. :)

   Poista
 2. Joskus osasin erottaa unet uniksi ja herättämään itseni painajaisista, jos halusin. Samoin joskus herättyäni sama uni saattoi jatkua useammankin heräämisen jälkeen. Nykyään kauheimpia painajaisia nähdessäni oon alkanut lähes hyperventiloida, johon poikaystävä on herännyt ja sitten herättänyt mut. Joskus oon ihan kyyneleet silmissä. Mulla oli muutama viikko takaperin kymmenen päivän lääkekuuri menossa, silloin näin hyvinkin eläväisiä, hauskoja ja omituisia unia, jotka muistin hyvin jälkeenpäinkin, mitä ei usein tapahdu. Välillä uneksiessani muitan nähneeni saman unen aiemminkin, näitä on aika monia. Useimmiten toistuvassa olen perheen mökillä, jonka piha on täynnä käärmeitä ja rantaviiva nousee nousemistaan.

  Näitä sun tekstejä on ihana lukea, kun näissä tosiaan on sitä lukemista. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikäviä nuo painajaiset. :/ Jos saan pienen vinkin antaa, niin kannattaa yrittää perehtyä niiden sisältöön. Saattavat vaikka kaikota sen seurauksena. Itse näkisin, että esimerkiksi niiden väkipakolla työntäminen pois voisi jopa pahentaa tilannetta. Voihan tosin olla, että olet jo tulkinnut ne vaikka kuinka pitkälle. En halua nyt alkaa liikaa analysoimaan, kun en tilanteestasi tarkemmin tiedä, etten huomaamattani mölise ihan pöhköjä. :D

   Jännää, että unimaailmasi muuttui lääkityksen kautta! Todella mielenkiintoinen seikka, jollaisesta en ole ennen kuullutkaan. Tuota toistuvaa unea suosittelisin kanssa tulkitsemaan. Itse näen, että tuollaiset unet voivat yrittää viestittää jotain hyvinkin tärkeä. Ajatteli asian sitten mystisemmältä kannalta tai ei, niin sinun mielestäsihän sisällöt nousevat.

   Kiitos paljon, kiva kuulla! ^^

   Poista
 3. Unet on täydellisiä, ja tästä voin sanoa olevani aikalailla täysin samaa mieltä kanssasi. Näen aina toisiinsa kytkeytyneitä unia - saatan joskus nukahtaa unimaailmaan, jota muistan kävelleeni viimeksi yläasteella. Toissayönä olin aivan varma, että tiedän siinä esiintyneen masiinan nimen ja toimintamekanismit, ja koko unen läpi mietin, että mikä tän jutun nimi on, se on ihan kielen päällä. Ja kappas, herätessä muistin nähneeni siitä vuosia, vuosia sitten unta. Kyseistä masiinaahan ei todellisuudessa ole olemassakaan, eikä mitään sen kaltaista :D

  Yleensä pienessä stressissä näen unia harvoin, mutta jos stressiä on paljon tai kaikki on oikein korostetun hyvin, minulle käy niinkuin viime yönä uniin ilmestynyt tuntematon mies sanoikin "minua stressaa niin hirveästi, että heti kun nukahdan vaivun syvään uneen, enkä enää osaa käydä läpi sitä unetonta vaihetta.".

  Yhden symbolisen enneunen muistan nähneeni (minulla on kutina, että nuoruudessa enemmänkin, mutta mitään selkää en muista), ja se pysäytti kyllä aika pitkäksi aikaa, koska aamulla sain puhelun, että se mistä olin nähnyt sen symbolisen kuolemaunen, oli todella kuollut yön aikana. (Tosin millainen enneuni se on, jos se tapahtuu samoihin aikoihin..). Kerran olen nähnyt selkounen, ja sekin tuli vain yhdessä pahimmista painajaisista, silloin kun minun kapasiteetti kestää sitä kauhua ylitti määrätyt rajat. Ymmärsin seisovani keskellä tietä ja osasin kääntyä itseni ympäri ja juosta jonkun matkaa. Rauhotuin ja heräsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Toisiinsa kytkeytyvät unet ovat kyllä jänniä. Minullakin on joskus tainnut olla pari kappaletta.

   Olen itse miettinyt, että pitäisi alkaa tarkkailla minkälaisissa elämäntilanteissa näkee minkäkinlaisia unia. Tietysti esimerkiksi päivän pelot heijastuvat jonkin verran uniin, joten huonommissa elämänvaiheissa tulee nähtyä enemmän ahdistavia unia. En kuitenkaan ole pistänyt merkille, milloin yleensäkin näkisin (tai muistaisin) eniten unia. Pitää alkaa seurailemaan. Mielenkiintoinen tuo uneesi ilmestynyt mies. Sekä hän että minun uneeni ilmestynyt poika/vanhus vaikuttavat melkein kuin mielen avunhuudoilta.

   Voisihan tuon sinun unesi kai jonkinlaiseksi enneuneksi luokitella, kun et kuitenkaan tiennyt kyseisen henkilön kuolemasta. Tavallaan aika karmivaakin. Juuri tuollaisia unia olen kuullut joidenkin muidenkin nähneen. Saattaa kyllä säikäyttää aika pahasti, kun sitten kuulee kuoleman tapahtuneen oikeasti. Jollekin voi toki olla ihan luonnollistakin. Olen lukenut noiden olevan joillekin rauhoittavia kokemuksia, jotka auttavat surutyössä. Varmasti riippuu jonkin verran unestakin.

   Kuinkakohan yleistä painajaisten muuttuminen selkouniksi on? Kahden ihmisen unien perusteella ei voi sanoa mitään yleistävää, mutta on mielenkiintoinen seikka, että unemme ovat muuttuneet juuri painajaisen aikana.

   Poista
  2. Minulla yleensä päivä antaa teeman siihen, minkä asioiden ympärillä kaikki tapahtuu, mutta itse unen sisältö on paljon syvempää. Henkilöt on niitä, jotka ovat olleet keskeisessä osassa (joskus huomaa vasta jälkikäteen unta miettiessä, miten suuri vaikutus jollakin henkilöllä loppujen lopuksi päivään oli), ja asiat saattaa olla vaikka työpaikkateemaisia, mutta loppupeleissä se, mitä siellä työpaikalla unessa tapahtuu, muistuttaa siitä, että vielä on työsarkaa jäljellä mitä tulee rauhaan joidenkin vanhojenkin juttujen osalta.

   Tuo mies oli, piti yhdessä pitkän unen vaiheessa luennointia miten nukutaan oikein ja kuinka nukkumaan mennään, ja tuhahti tuon puolihuolimattomasti poistuessaan - siis osoitti, kuinka suhteellisen tekopyhästi uskottelen itselleni tietäväni miten levätään oikein, vaikka silti tosiasiassa vähät välitän siitä tiedosta ja poistumalla paikalta poistan sen mielestäni ja suljen koko asian ulottumattomista. Normaalisti kyllä pyrin nukkumaan ja lepäämään kunnolla, mutta joskus on kausia, jolloin pitää revetä liian moneen suuntaan, että nukkua ehtisi.

   Pysäyttävä se ainakin oli, mutta aiheutti lähinnä huolta lähimmäisten suhteen, koska unessa oli keskenään tappelevia ihmisiä ja toisiaan lyöviä ihmisiä sen kuolemasymbolin lisäksi. Mikään muu ei koskaan toteutunut edes symbolisesti - niin että tietäisin. Hyvä vain.

   Muistan jostain lukeneeni, että painajaiset on aika yleinen tapa selkounien "käynnistymiseen". Kaveri näki ensimmäisen selkounensa joutuessaan unessa tulipaloon ja joutuessaan hylkäämään vanhempansa liekkeihin - ja ymmärsi samalla, että hänen on ihan okei tehdä näin, koska tämä on vain unta. Sen jälkeen painajainenkin muuttui vain iloiseksi uneksi.

   Minulle tuo unien muistamisen tarkkailu tulee aika luonnostaan nykyään - pidän hirvittävän paljon unista ja unien maailmoista sekä niiden jälkikäteisestä muistelusta, että kiinnittää heti huomiota, jos on ollut pidempään ilman unien muistamista.

   Poista
  3. Jep, minunkin kohdallani usein juuri näin. Välillä tosin uneksin jostain arkisemmastakin, tai ainakaan en ole saanut niistä unista mitään irti, eivätkä ne tunnu hirveän merkityksellisiltä.

   Sinun unesi osoittaa hyvin selkeästi sen, että uniaan todella kannattaa kuunnella. Minäkin olen saanut niistä tietoa sellaisista asioista, jotka olen kyllä luullut taitavani, mutta jotka loppujen lopuksi ovat olleet täysin keskeneräisiä.

   Tuo sinun enneunesi kuulostaa kyllä kaikkea muuta kuin rauhoittavalta. Hyvä kuitenkin, ettei muu sisältö toteutunut. (Tai et ainakaan ole siitä tietoinen.) Se voisi aiheuttaa entistä enemmän ahdistusta asian tiimoilta sinullekin,

   Minäkin itse asiassa tajusin tuossa mökilläni tapahtuvassa unessa uneksivani se kautta, että joku tuli valittamaan minulle nostaneensa aamulla keltaisen kuulan, joka tarkoitti hänen kuolemaansa. Totesin sitten, että minä voin ottaa sen, kun kyse on kuitenkin vain unesta. Oli tosin vähän awkward implikoida toiselle ihmiselle, ettei häntä oikeastaan ole olemassa. :D

   Itsekin monesti illalla oikein toivon pääseväni mahdollisimman tapahtumarikkaisiin unimaailmoihin. Joskus se jopa auttaa - kuten itse asiassa viime yönä. :D

   Poista
 4. Meillä oli joku kaks viikkoa sitten puhetta työkaverin kanssa unista, kun mietittiin jotain ihan outoa unta. Jännä miten välillä uniin saattaa tulla sellaisia henkilöitä, jotka on tyyliin vaan nähnyt ohimennen kaupungilla joskus ajat sitten, mutta kasvot ovat jääneet mieleen. Muutenkin välillä unissa näkyy jotain vähemmän tuttuja perheen ja ystävien lisäksi. Mielenkiintoinen postaus oli tämä, varsinkin kun unien maailma ja tulkinta kiehtoo itseänikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Muistan lukeneeni jostain, että kaikki unien henkilöt ovat periaatteessa olemassa. Unissasi näkemät kasvot siis ovat joskus tulleet vastaasi, vaikket niitä muistaisikaan. On kyllä huisin jännää! :D

   Niin ja kiitos. ^^

   Poista