tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kuulumisia ja asukuvia

Ihanaa, ulkona paistaa kunnolla aurinko ja lämmintäkin on! Mieliala parantuu aina oitis aurinkoisten päivien koittaessa. Asioita hoitamaan lähtee iloisena ja jotenkin kummasti soittimestakin pauhaa hieman duurivoittoisempaa musiikkia. 

Olen aivan innoissani, sillä vappuun on enää reilut kolme viikkoa! Pukeutumissuunnitelmia minulla on, mutta en valota niitä tässä enempää. Näette sitten aaton jälkeen! Suurin osa asuun tarvittavasta vaatetuksesta ja asustuksesta löytyy jo omasta kaapistani, mutta olen tullut tilailleeksi myös vähän uusia juttuja. Myöskään vappupiknik ei ole ollenkaan poissuljettu ajatus. Meillähän on tuossa pari aivan ihanteellista piknik-mestaa vieressä: Kirkkopuisto ja Naisvuori. Vappupäivänä vietänkin sitten pakanallista kevätjuhlaa, Beltanea. Aion tehdä siitäkin aiheesta vielä erikseen postaukset tai pari. Varmaankin ennen juhlaa ja sen jälkeen. Mitenkään kauhean suurieleisesti en aio juhlia, mutta jotain pientä ehkä voisi keksiä. Noin suurta päivää en kuitenkaan haluaisi täysin ohittaa. 

Asiasta toiseen, mainitsin jokin aika sitten, että minulla oli aika ravitsemusterapeutille. Käynti meni ihan hyvin, mutta mitään uutta ei suuremmin selvinnyt. Verikokeiden perusteella kroppani voi erittäin hyvin, joten minun on vastaisuudessa varmaan vaan katsottava vähän tarkemmin mitä syön. Olen jo altistellut itseäni vähän kaikelle mahdolliselle syötävälle ja huomasin yllättäen, ettei vehnä olekaan minulle niin pahaksi kuin olin luullut. Hirveät määrät tekevät etovan olon ja vatsakipuja, mutta kohtuudessa kun pysyy niin suurempia oireita ei tule. En joudukaan siis elämään niin ruokavammaisesti kuin olin ajatellut! Olen kuitenkin jo sen verran tottunut esimerkiksi pastattomuuteen, että varmasti vastaisuudessakin joidenkin vehnää sisältävien ruoka-aineiden kulutus on vähäisempää. 

Stressistä ja muusta tuskaisuudesta en ole päässyt oikein vieläkään eroon. Olo on helpottunut aurinkoisten ilmojen myötä hieman, mutta pääsykokeisiin lukeminen painaa päälle. Suurin osa kirjoista on onneksi mielenkiintoisia, mutta minun on myönnettävä, että kirjallisuuteen luettava Romaanin historian ja teorian kytköksiä on aika raskasta luettavaa kamaline sivistyssanoineen. En ymmärrä miksi yksinkertaiset asiat on ilmaistava kauhean vaikeasti. Tämä pätee niin yksittäisten sanojen kuin isompienkin sisältöjen kohdalla. Sama asia saattaa tuntua tuosta kirjasta opiskeltuna vaikealta, mutta netistä luettuna miltei itsestäänselvyydeltä. No, eipä asia valittamalla parane. Ei auta kuin kahlata kunnialla tuo 400 sivua läpi. 

Jaksan kuitenkin toivoa, että hermoni kestävät, sillä keväällä on tulossa niin paljon kaikkea kivaakin! Kaikki huipentuukin sitten reiluun viikkoon Helsingissä, jolloin on toki pääsykokeet, mutta suunnittella on myös kaikenlaista muuta mukavaa. Nyt siis painan ahkerana tyttönä nenän takaisin kirjaan ja toivon, että minut vielä palkitaan siitä opiskelupaikalla. 

Loppuun vielä päivän lookkia!Asentoni eivät toki ole kömpelöitä tai mitään! 

4 kommenttia:

 1. Siun hiukset näyttävät kyllä upeilta näissä kuvissa, hyvin näkyy punainen sävy! :)

  VastaaPoista
 2. Jos ei oo mitään allergiaa, niin kannattaa kuitenkin syödä vähän erilaisia viljatuotteita kuitenkin suht säännöllisesti. Siten ei pitäis tulla vatsa kipeäksi jos joskus tulee sellaista syötyä :) Puhun kokemuksesta, useamman vuoden karpanneena ja viljatuotteita vältelleenä. Se on hirveää, jos olet reissussa syömässä eikä viljoilta tms. voi välttyä, syöt sitä viljaruokaa ja kärvistelet sen jälkeen autossa vatsakipuisena :/ Nyt en ole enää vähään aikaan kunnolla karpannut vaikka välttelenkin vielä pastaa, perunaa ja riisiä. Sillon tällön tulee syötyä niitäkin jos tekee mieli, mutta ainakin perustelen sen sillä, että vatsa pysyy sitten kunnossa :D

  Itellä ei taida sen kummempia vappujuhlia olla tänäkään vuonna, mikä vois tarkoittaa Beltanen parempaa juhlimista, ja ehkä vihdoin pääsis jollekin vappupiknikillekin kun ei oo krapulaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia vinkistä! Tuo on kyllä ihan totta. Sukuloimassa ja matkoilla sitä vehnää on monesti vain syötävä. Ainakin on vaikeampaa, mikäli ei syö. Ajattelin tosiaan nyt lisätä vehnän kohtuullisissa määrin takaisin ruokavalioon, mutta varmasti sitä tulee kulutettua vähemmän kuin ennen.

   Itse pyrin juuri Beltanen takia välttämään krapulaa. Toivottavasti onnistun tavoitteessani. :D

   Poista