perjantai 28. maaliskuuta 2014

Suuntana "Only Lovers Left Alive" ja neljä päivää poikamiesboksissa

Jesse lähti Puolaan luokkaretkelle ja minä sain kämpän neljäksi päiväksi omaan käyttöön! Olen aikoinani kärsinyt aika pahasta läheisriippuvuudesta, josta on vielä jonkinlaiset jämät jäljellä, joten tämä aika on minulle tarpeen. Siltikään en tunne oloani ollenkaan pahaksi täällä yksinäni. Minussa on ollut oikeastaan yllättävän paljon puhtia. Tänään onnistuin jopa siivoamaan kämpän lattiasta kattoon! Se oli harvinaisen helppoa nyt, kun ei ollut miestä ihmettelemässä, miksi hänen pitäisi kerätä pöytänsä alta roskat imurointia varten, kun voi jättää nurkan imuroimattakin! Nyt on varmaan sitten Jessenkin vähän kivempi datailla.

Illalla olisikin ohjelmassa sitten elokua Only Lovers Left Alive. Kyseessähän on siis uusin teatterihin tullut goottiromantiikkapätkä, joten ottakaapaahan kaikki pienet synkistelijät mahdollisimman nopeasti suunnaksi leffateatteri! Uutta leffaa on kehuttu monessa paikkaa ja arvostelut ovat olleet aika huikeat. Voisin melkeinpä lainata teille pätkän Episodin arvostelusta.

 "Only Lovers Left Alive on goottisävyinen kahden vampyyrin rakkaustarina, joka on, yllättävää kyllä, virkistävä poikkeus nykyisten vampyyrielokuvien joukossa. Synkistelevä Adam (Tom Hiddleston) asuu Detroitissa ja tekee melankolista musiikkia. Hänen vastapainonsa Eve (Tilda Swinton) elää puolestaan maapallon toisella puolella Tangerissa. Välimatkasta huolimatta heidän välillään on tiukka yhteys, ja elokuva antaakin ymmärtää heidän olevan maailman viimeiset aidot rakastavaiset. Vampyyrit ovat uhanalaisia, sillä nykymaailman saasteiden keskellä puhtaan ravinnon hankkiminen ei ole yksinkertaista. Jarmuschin vampyyrit ovat juuri sellaisia kuin satoja vuosia vanhojen hahmojen olettaisikin olevan: hieman kyllästyneitä aristokraatteja, kuin evoluutiossa ihmistä ylemmälle tasolle nousseita. Heidän sanakirjassaan tavallinen ihminen on zombi. Aika on vuosisatojen saatossa menettänyt merkityksensä ja vampyyrit ovatkin jämähtäneet menneisyyden nostalgiaan rahisevien vinyylilevyjen ja vanhojen kirjojen keskelle. Valkoinen Eve on positiivisuudessaan kuin aurinko verrattuna tumman Adamin kuluneessa kylpytakissa ja murheen alhossa rypevään hahmoon. Vuosisatoja kestänyt rakkaus kuitenkin yhdistää heidät. Swinton ja Hiddleston ovat hurmaavia älyllisesti ylivertaisina ja omalaatuisina vampyyreinä, jotka luovat tarinaan yhtä aikaa lähes ällöromanttisen mutta myös itseironisen tunnelman. Lahjakkaat ja syntisen kauniit pääosanesittäjät ovat jo itsessään hyvä syy katsoa elokuva."

Minua ei oikeastaan haittaa vaikka kyseessä sattuisi olemaan vähän kliseinenkin pätkä, sillä goottiromantiikka uppoaa minuun jopa sellaisena! Oikeastaan joskus on ihan kivakin syödä purkki jätskiä ja tuijottaa jotain oikein tyypillistä tummanpuhuvaa rakkauselokuvaa. Toiset katsovat romanttisia komedioita, minä näin. Millaisiin elokuviin te olette heikkona?

Kirjoitan elokuvasta arvostelua huomenna, jolloin on edessä myös ystävieni Rosan ja Amandan synttärit. Niistäkin pitäisi postata, saa nähdä kumpi postaus ehtii ensin! Seuraavaksi sitten muutama lookkikuva. Minua harmitti, ettei minulla ollut yhdistää tähän asuun pyöreitä aurinkolaseja, joita olen jo jonkin aikaa himoinnut! Muutamat muutkin bloggaajat näyttäisivät kaivaneen vastaavat kaapeistaan ja yhdistelmät ovatkin olleet aivan huikaisevia!
Nähtävästi sitten onnistuin jo roskaamaan sohvanalusen! Olen yhtä nopea sotkemaan kuin siivoamaankin!

8 kommenttia:

 1. Kiitti leffavinkistä, arvostelua odotellessa. Oma leffamaku on aikas monipuolinen, mut parhaiten iskee hieman kummalliset leffat. Sellaset, jotka jättää oudon fiiliksen, ja joiden loppua joutuu pohtimaan.

  Muuten, ihana asu taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, yritän olla nopea sen kanssa! ^^ Itseenkin kyllä iskevät kummalliset elokuvat!

   Kiitoksia! Huomasin muuten blogistasi, että meillä on samanlaiset paidat! :D

   Poista
  2. Tosiaan! Sulla on hyvä vaatemaku selvästi :D

   Poista
 2. Kuulostaa aika mielenkiintoiselta leffalta kyllä ja Tom Hiddleston <3

  VastaaPoista
 3. Tuo leffa on kyllä pakko nähdä :) Nauti nyt yksinolosta jos vain voit ^^ Mie oon ite sellanen erakkoluonne että kaipaan välillä sitä että saa olla ihan vain yksin kotona. Siksi yleensä reissailenki yksin, saa rentoutua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä katsomassa, oli hyvä!

   Joo, yksinolo on kyllä välillä aivan loistavaa. ^^ Välillä tarvitsee sitäkin akkujen latautumiseen. :)

   Poista