sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kuulumisia asukuvilla ja blogihaasteella

Lupasin teille asukuvia täksi päiväksi, mutta matkaan tuli pieni mutka. Kaverilleni tulikin äkillinen meno ja minun oli turvauduttava jälleen Jessen apuun kuvissa. Nämä kuvat ovat siis hyvin pikaisesti otettuja ja huonon valaistuksen vuoksi ylimuokattuja, mutta ehkä noista jonkinlaisen käsityksen asustani saa. Kuvat ovat vähän mitä ovat myös sen vuoksi, että tämä päivä ei ole ollut erityisen hyvä, vaan mielialat ovat jälleen temppuilleet. 

Olen tainnut jo aiemmin puhua teille täällä siitä, että keväät ovat usein minulle erityisen vaikeita. Ajattelin selviäväni tänä keväänä vähän vähemmällä, mutta taisin olla väärässä. Pahimpien itsetuhoisuuksien toivon edelleen kuuluvan menneeseen elämään, mutta mielialat ovat olleet kyllä tosi maassa. Eivätkä oikeastaan edes samalla tavoin kuin ennen, vaan jotenkin todella kummallisesti. Raivarit ovat minulle aika lailla uusi juttu. Terapeuttini mielestä ne johtuvat patoutuneista vihantunteista, joka varmasti on osasyy niihin. Olen tosin huomannut, että erityisesti häpeäntunteet aiheuttavat noita fiiliksiä. Viime aikoina on ollut aivan käsittämätöntä, miten pienet asiat ovat saaneet minut aivan maahan. Asiat menevät nopeasti aivan vääriin mittoihin pyöritellessäni niitä mielessäni. Joudun oikeasti ponnistelemaan erottaakseni, mitkä näistä tunteista ovat ylimitoitettuja ja mitkä taas aiheellisia. En haluaisi välttämättä räjähdellä ihmisille aivan turhasta.

Minun on ollut todella vaikea ymmärtää näitä tunteita. En oikein itsekään pysy perässä mitä ne ovat ja mistä ne ovat lähtöisin. Oudointa on ehkä se, että monesti aamulla herätessäni saatan olla loistotuulella, mutta jostakin pienestä jutusta kaikki sitten kaatuukin. Tuntuu, että pitäisi vain olla hiljaa, etteivät ylimitoitetut tunteet pääse ulos. Toisaalta taas pelkään räjähtäväni, mikäli pidän ne sisälläni.

Terapeuttini on sitä mieltä, että minun pitäisi varata aika psykiatrille. Siinä on vaan se huono puoli, että tiedän hänen tarkoittavan lääkkeitä. Niitä en halua edelleenkään syödä huonojen kokemuksieni takia. Pelkään aivan jumalattomasti, että sekoan vielä pahemmin, ulkonäköni menee pilalle tai että ne tekevät hallaa kognitiivisille toiminnoilleni yleensäkin. Tähän mennessä käytössä olleista lääkkeistä yksikään ei ole tehonnut ja kahdesta on tullut todella epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

Toisaalta psykiatrilla voisi olla ihan hyvä käydä diagnoosien takia. Niitä saattaisi olla syytä päivittää. Sinänsä minulle on täysin sama, mitä papereissani lukee, mutta ainakin saisin asiantuntijan näkemyksen siitä, mikä minua vaivaa ja lisäksi ehkä vinkkejä siihen, miten tätä olisi hyvä hoitaa.

Mutta ettei tämä postaus nyt menisi vain ikävien asioiden jauhamiseksi, niin lätkäisen tähän ne asukuvat!

Tässä kuvassa on nähtävillä myös ihana orkideani, jonka sain vajaa vuosi sitten valmistujaislahjaksi. Olen ylpeä siitä, että olen saanut sen pidettyä hengissä näin pitkään. Kukkinut nyt jo kaksi kertaa! Ehkä se johtuu siitä, että olen jutellut sille niin paljon. Kukille pitää puhua, etteivät ne masennu! Mainitsin jo viime postauksessa pitäväni viikon tauon tietokoneesta ja sen aion myös tehdä. Innostuin tästä ajatuksesta luettuani Satiinitaivas - blogin pitäjän, Lady Selenan, tekstin hänen Facebookittomasta kuukaudestaan. Itse tosiaan pidän taukoa vain viikon, mutta suljen tietokoneen kokonaan tuoksi ajaksi.

Nebula kuitenkin iski minulle tähän väliin viidentoista päivän blogihaasteen. Haaste on niin mielenkiintoinen, että minun on aivan pakko tarttua siihen, mutta vasta taukoni jälkeen. Ensimmäisen osan voin kuitenkin mainiosti tehdä jo nyt. 

Haasteen tarkoituksena on antaa lukijoiden seurata sinun elämääsi viidentoista päivän ajalta. Sinun tulee ottaa päivittäin kuva seuraavista aiheista: 

AAMU - NAAMA - HIUKSET - RUOKA - TÄRKEINTÄ - PÄIVÄ - ILTA - PÄIVÄN KUVA. 

+ Sinun täytyy kertoa päiväsi kohokohdat ja kuulumiset.

Haaste alkaa seuraavana päivänä, joten tänään joudut vastaamaan rehellisesti kahteenkymmeneen kysymykseen.


1. Mikä on sinun horoskooppi merkkisi?  

 - Neitsyt.

2. Osaatko valehdella?
- Osaan kyllä, mutten tee sitä erityisen mielelläni. Joskus valheet voivat toki olla hyväksikin, mutta pääasiassa valehtelu on ikävää ja minulle tulee siitä niin huono omatunto, että mieluummin kerron totuuden, vaikka se olisikin oman etuni vastaista. 

3. Pidätkö itseäsi luotettavana?

- Pidän.

4. Miksi aloitit bloggaamisen?

- Halusin tuoda esille ajatuksiani, elämääni ja pukeutumistyyliäni. Lisäksi halusin löytää lisää samanhenkisiä ihmisiä. 

5. Oletko onnellinen? 
- Kuten jo postauksen alussa kerroin, ovat asiani nyt vähän miten sattuu. En siis oikeastaan. Mutta uskon asioiden silti menevän parempaan suuntaan, kunhan kevät pääsee ihan kunnolla alkuun. 

6. Kadutko jotain asiaa erittäin paljon?

- Kadun kyllä. En välttämättä suurimpia katumuksen aiheitani halua tässä mainita, mutta jotakin kyllä. Kadun ainakin sitä, etten jo aiemmin alkanut pukeutua itselleni mieleiseen tyyliin, vaan uskaltauduin vasta lukion loppupuolella.

7. Raha vai rakkaus?

- Rakkaus.

8. Onni vai terveys? 

- Nyt pistit pahan. Esimerkiksi kuolemansairaus estäisi minulta kyllä onnen. Veikkaan, että hermoni pettäisivät. Terveys siis varmaan. Vaikka voisin kyllä elää jonkun kohtuullisen terveysongelman kanssa onnellisena. Monesti nuo kyllä kulkevat käsi kädessä.

9. Olet yksin, sinulla on kylmä. Otat puhelimen käteesi, kelle soittaisit sillä hetkellä?
- Jesselle varmastikin.

10. Mikä on sinun hurjin unelmasi?
- Tällä hetkellä varmaan saada mielenterveyteni kuntoon. Se on edellytys kaikelle muulle.

11. Etsi netistä tämän päivän ennuste koskien horoskooppiasi.
- "Luota tänään ilmenevään vahvaan eroottiseen tai seksuaaliseen vetovoimaan ja uskalla kohdata sen aiheuttaja mahdollisimman rehellisenä itsellesi. Nämä hiukan tabuina pidetyt energiat eivät osaa valehdella ja jossain vaiheessa elämää ne on pakko kohdata. Tee se nyt ja vapauta luovuutesi uuteen elämään."

Sellaista sitten! :D

12. Kadehditko ihmisiä? 

- Kyllä, välillä vähemmän, välillä enemmän. Pyrin kuitenkin kadehtimaan mahdollisimman vähän, sillä se myrkyttää mielen nopeammin kuin huomaakaan. 

13. Millainen olisi unelma sinä? 
- En edes halua sanoa, miten paljon todellisuudessa itseltäni vaadin. Se on yksi suurimmista ongelmistani tällä hetkellä. Ehkäpä unelmaminä siis olisikin ihminen, joka arvostaisi itseään sellaisena kuin on. 

14. Kuvittele itsesi 10vuotta eteenpäin. Missä olisit? Mitä tekisit?
- Haluaisin sanoa asuvani luonnon keskellä sopivan kokoisessa talossa ja saimaan rannalla. Ihanan mieheni kanssa ja pari kirjaa kirjoitettuna, terveenä ja onnellisena. Älykkäämpänä ja avoimempana kuin nyt. Todennäköisesti istun jossain hikisessä kerrostalokämpässä työttömänä (Alat, joille suuntaan eivät ole kauhean hyvin työllistettyjä.), mutta tuskaillen kuitenkin sen kirjan kanssa. Uskallan väittää olevani myös ainakin terveämpi, älykkäämpi ja avoimempi. Niin ja tuon miehekkeen kanssa toki uskon asuvani. 

15. Suurin ensi kesän suunnitelma? 
- Niitä on paljon. Festareita, mökkireissu kavereiden kanssa ja vähintäänkin pari päivää metsän armoilla telttailemassa. Haluan myös käydä mahdollisimman monessa Suomen kaupungissa!

16. Milloin viimeksi itkit? 
- Tänään. Oli tosiaan aika ikävä olo.

17. Miksi ihmiset seurustelevat, vaikka sanovat sen olevan hankalaa?
- Uskon heidän valitsevan seurustelun, koska näkevät sen hyödyt suurempina. Ihmiset haluavat jonkun, jonka kanssa jakaa asioita. Yksinkin on hyvä osata olla, mutta se voi pidemmän päälle kuluttaa aika pahasti.

18. Seurusteletko sinä?

- Kyllä.

19. Haluatko mennä naimisiin?

- Haluan.

20. Mitä mieltä olet tästä haasteesta? 

- Tosi kiva, vähän erilainen haaste! Mukavaa, että tämä jatkuu useamman päivän.


Lisää vielä tähän loppuun viisi tärkeää kuvaa

 Tätä tuskin tarvitsee selittää. Siinä on Jesse.
 Kuva penkkari-illalta Panic Station - blogin Rosalian kanssa. 
 Kuolkaa teineilylleni. Tässä taidan olla 16-vuotiaana juhlimassa koulujen loppumista ystävieni Annin ja Sannan kanssa. Kuva on kamalasta osuudestani huolimatta tärkeä, koska nuo ajat ovat tavallaan hyvin nostalgisia ja ystävät edelleenkin parhaita. 

 Lempibändini ja aivan mahtava keikka. Enempää tuskin tarvitsee sanoa. 
 Jooh, nämä tärkeimmät kuvat harvoin ovat erityisen kauniita. Mutta tässä siis minä, ystäväni Oopee ja takapenkillä Jesse. Olimme menossa Tuskaan. Ehdottomasti parhaita kesäpäiviä. 

Haasta vähintään viisitoista bloggaajaa tekemään tämä haaste.

No enpäs! Haastan kaikki lukijani! Jos innostutte, niin linkkailkaa ihmeessä postauksianne! Niitä on hauska lukea! 

Mutta nyt, heippa kaikille viikoksi! Palaan jälleen ensi maanantaina! 

6 kommenttia:

 1. Heippa ja tsemppiä viikolle! :D Ekat päivät voi olla haastavia, mutta kyllä se siitä. Tekis taas hyvää itsellekin..!

  Tää kevät on tosi hankalaa aikaa täälläkin päässä - tuntuu ettei hallitse itseään ollenkaan ja tulee jotain aivan kummallisia kohtauksia, joissa ei ole mitään tolkkua. Koko ajan on myös hirveä stressitila päällä, vaikka ei edes ole mitään selvää stressin aihetta. Univaikeudet on myös ihan uusin hitti minulla, en ole koskaan ennen niistä kärsinyt, mutta nyt heräilen koko ajan. Se on pelottavaa. Olisi kiva joskus kokea alkukevät ilman tällaisia fiiliksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, eiköhän tuo tuosta lähde, vaikka alkuun voikin tosiaan olla haastavaa. :D

   Muillakin samanlaista! Minulla on myös ollut tuota univaikeutta, vaikken ole koskaan aiemmin sitä kärsinyt. No, kärsitään yhdessä nyt vähän aikaa, kyllä se siitä kohta kääntyy taas nousuun. :D

   Poista
 2. Tosi ihana asu, mie tykkään tuosta yläosasta tosi paljon! :)

  Harmi, että kevät sekoittaa pakkaa nuinkin paljon, mutta toivottavasti kevään mittaan fiilikset paranee ja saisit selvyyttä asioihin. Tsemppiä ihan hurjan paljon nuihin asioihin ja toivottavasti viikon netittömyys/tietokoneettomuus tekee hyvää! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥

   Kyllä tämä varmaan tästä kevään mittaan, nettitauko teki kyllä ihan hyvää. :)

   Poista
 3. Ai kauheaa miten näytän kamalalle tuossa penkkaripäivän kuvassa! :o Mä sain just nyt aloitettua oman haasteeni, säkin pääsit mun tärkeisiin kuviin!! :D ja sitten nähdään seuraavan parin viikon aikana ni pääset useampaan kuvaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sä nyt kamalalle näytä, mutta ei me kukaan ehkä olla oltu edustavimmillamme tuolloin, vaikka omasta penkkarilookistani ihan tykkäänkin. :D Pitää käydä tsekkaamassa! :D

   Poista