lauantai 15. maaliskuuta 2014

Haastepäivät 4 & 5


Päivä 4

Aamulla pistäydyimme ystäväni Annin kanssa vakiokirppikselläni Wilma & Wihtorissa. Tarkoitus ei ollut lähteä törsäämään, vaan ennemminkin tappamaan aikaa, sillä Annilla oli ohjelmassa lääkäriaika viereisellä Terveystalolla. Eipä sieltä sitten tarttunutkaan mitään mukaan! 

 Tässä sitten naama ja hiukset. Naama on ikävä kyllä aika varjoisa, mutta ehkä kestätte tämän!

Tietenkin unohdin täysin kuvata ruokani, joten napsasin teille kuvan maapähkinävoipurkista. Miksikö? Koska pahan nälän yllättäessä saatan välillä käydä lusikoimassa pari lusikallista pähkinälevitettä. 

 Tärkeintä oli tuona päivänä laulaminen. Kävin luikauttamassa pari biisiä musiikkiopistolla kuten yleensäkin torstaisin. Laulettavanani oli jo ennestään tuttu Peggy Leen Why Don't You Do Right ja uutena Mariskan Suloinen myrkynkeittäjä. Jouduin opettelemaan Peggy Leen biisin edellisellä viikolla ja minun täytyy sanoa, että inhosin sitä aika lailla. Laululuokassa yllätin itseni todella, kun biisi kuulostikin todella hyvältä! Toivon, että Mariskan biisin suhteen olisi luvassa samanlainen ylläri, kunhan opettelen tuon nyt kunnolla.

Tärkeimmäksi valitsin laulamisen sen vuoksi, koska no, se nyt on toinen rakkaimmista harrastuksistani. Lisäksi tämänpäiväinen onnistumisen elämys sai todella hyvälle mielelle.

Päivällä yritin epätoivoisesti kirjoittaa psykologiasta muistiinpanoja, mutta ahdistuneen oloni vuoksi siitä ei tullut oikein mitään. Onneksi olen kuitenkin jo toiseksi viimeisessä kirjassa, joten ihan hirveää kiirettä ei ole.

Illalla hain yliopistoihin. Kuten olin suunnitellutkin, hain opiskelmaan kirjallisuutta sekä Jyväskylään, että Helsinkiin sekä lisäksi folkloristiikkaa jälkimmäiseen. Vähän alkaa jo kuumottaa, sillä tilaan pääsykoekirjat vasta tänään ja kokeet ovat jo toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa. Onneksi olen aina ollut nopea lukemaan ja oppimaan sellaisia asioita, joita minua todella kiinnostaa oppia. Folkloristiikkaan en muutenkaan hae samanlaisella kunnianhimolla kuin kahteen muuhun, joten ne kirjat varmaan luen vähemmän tarkasti. Huvittavinta on, että ne ovat mielestäni noista kirjoista loppujen lopuksi kaikkein kiinnostavimpia. 

Päivän kuva olkoon edelleen markkinoilta. Minun oli aivan pakko mennä vielä torstainakin käymään tuolla, sillä tunnelma oli niin kiva. Etenkin kun nappikuullokkeista soi samaan aikaan The Crash! Mukaan ei tarttunut mitään rahatilanteeni vuoksi. Oli kyllä suuri kiusaus ostaa ruotsalaistyylinen Nutella-lettu tai lautasellinen paistettuja muikkuja, mutta säästin ne rahat loppujen lopuksi mieluummin Stopparissa järjestettäviin Turmion Kätilöiden ja Stam1nan keikkoihin.

Päivä 5

Päivä lähti käyntiin englannin YO-kokeella. Ärsytti kyllä herätä kokeeseen aamulla aikaisin, kun tiesin tuon kokeen olevan minulle oikeastaan täysin turha. Ilmoittautuessani luulin, että englannilla on minulle merkitystä hakiessani jatko-opiskeleemaan. Myöhemmin kuitenkin huomasin, että suosikkialoillani katsotaankin vain äikkää ja 3-4 parasta ainetta. Tiesin, ettei enkku nousisi minulla noiden joukkoon kuin ahkeralla lukemisella ja jonkun E:n saadakseni minun olisi varmaan pitänyt lukea kokeeseen about vuoden verran. Sen vuoksi päätin antaa koko lukemisen olla ja panostaa psykaan. Näin jälkeen päin voin sanoa, että ei muuten varmasti liikahda arvosana entisestä C:stä yhtään minnekään! Mutta tulipahan vähän harjoiteltua englantia!

Sitten naama ja hiukset. Eipä juuri eroa edellisiin päiviin. Huomatkaa myös ihana kaulapanta, jonka kaverini Heini minulle lahjoitti käydessämme Helsingissä!

 Sitten päivän tärkein. Lähete ravitsemusterapeutille tuli viimeinkin postissa ja arvatkaapa mitä siinä luki? Älä muuta ruokailutottumuksiasi päiväkirjan täyttämisen vuoksi! Minähän muutin ruokailutottumuksiani jo aiemmin, mutta olettaisin tämän tarkoittavan, että minun on hetkeksi palattava vehnälliseen ja muutenkin entisen kaltaiseen ruokavalioon! Tarkoituksena kun oletettavasti on selvittää, mitkä ruoka-aineet minulle aiheuttavat ongelmia. Vehnästäkään kun en ole täysin varma. Aina ei maha kipeydy sitä syödessä, mutta toisinaan kyllä. Ei kun siis testaamaan! Vehnättömän ruokavalion aikana minun onkin alkanut tehdä ihan törkeän paljon mieli kaikkea mahdollista, mitä normaalisti ei edes tee. Nutella-paahtoleipä, here I come!

Note to self: Nosta se perseesi ylös penkistä ja mene kauppaan. Älä lähetä Jesseä sinne. Terveellisiin ja monipuolisiin ruokaostoksiin kannustaminen ei auta. Eilen nimittäin kaupasta tuli kanan rintafileitä, mikä oli siis ihan hyvä juttu, mutta niiden lisäksi pelkästään suklaavanukkaita. Eikä niitä vanukkaita ollut vain kaksi kappaletta vaan vuori. No, mikäs siinä, kyllä tämä minun makuhermoilleni kelpaa, mutten meinannut ihan tätä ruokavalion hetkellisellä muuttamisella. Viime postauksessa tulin puhuneeksi siitä, että Jesse käyttäytyy välillä kuin viisivuotias ja se näyttäisi pitävän paikkansa myös hänen ihanneruokavalionsa suhteen!

Päivällä ihastelin auringonpaistetta Naisvuorella ja kuuntelin Adrian von Ziegleriä. Samaan aikaan se oli todella ihanaa ja kamalaa. Rakastan tunnelmointia ja harrastin sitä enemmänkin pari vuotta sitten, mutta nykyään minun on todella hankala olla tekemättä mitään. Tuo ongelma minulla on ollut oikeastaan aina, mutta nyt se on pahentunut entisestään. Voin kuvitella, että yo-kokeessa näytin takana istuvien mielestä hyvin huvittavalta, kun asento vaihtuu jatkuvasti tavallisesta istumisesta risti-istuntaan ja takaisin, jonka lisäksi jatkuvasti vispaa joku raaja. Onneksi olen huomannut ongelmani ja aion tehdä asioita sen eteen, ettei olisi koko ajan pakko saada jotan stimulaatiota. Juuri tällaiset tunnelmointihetket ja etenkin jooga auttavat varmasti siihen!

Illalla olikin Turmion Kätilöiden keikka Stopparissa! Bändi on nähty jo kertaalleen, mutta olihan se nyt käytävä tsekkaamassa uudestaan. Tykkään Kätilöiden keikoista, kun ne ovat niin energisiä ja bändin jäsenet eivät ota itseään liian vakavasti. Jätkien läpät purivat ainakin minuun! Toki musiikki itsessäänkin on hyvää, etenkin livenä!

Päivän kuva koskee kummallisia ruokailutottumuksiani. Eilen tuli kokeiltua banaania maapähkinävoin kanssa, eikä se ollut ollenkaan pahaa. En kuitenkaan ehkä suosittele sellaiselle, jolla makuhermot toimivat normaalisti. Minulla niitä ovat vääristäneet ties minkälaiset lapsuudentraumat vadelmahillokuorrutettujen makaronilaatikoiden muodossa. 

Loppuun saatte ekstrana vielä kaksi asukuvaa. Olihan se nyt pakko ottaa pari, kun sain viimeinkin aikaiseksi ostaa kauan himoitsemani polvisukat!Ja hei btw, osaisiko joku neuvoa vähän postausten muotoilujen kanssa? Ensinnäkin, kun uudesta blogipostauskestani tulee ilmoitus tuonne blogilistaanne, niin onko mahdollista vaihtaa sitä pikkukuvaa joksikin muuksi kuin postausken ensimmäiseksi kuvaksi. Entä saako noita kuvien reunuksia millään pois? Noita, jotka ovat tällä hetkellä mustia? 


6 kommenttia:

 1. Oo, mäkin himoitsen tuollaisia polvisukkia! Nätti olet jälleen ^^
  Ja huhhuh, kanaa ja sulkaavanukasta... mihin nuo miehet joutuis ilman naisia..!

  Ja tuohon kuvien reunuksiin: Menet siihen hallintapaneeliin -> Ulkoasu -> siitä "mallin suunnittelutyökalu" jota se ehdottaa -> Lisäasetukset -> Kuvat -> Taustaväri :D Sen voi myös laittaa läpinäkyväksi siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on ihania! Niin ja kiitoksia. ^^

   Niihin näyttää siltikin tulevan tuollainen "läpinäkyvä kehys", mutta kai se kelpaa. :D

   Poista
 2. http://koodikielella.blogspot.fi/ Kannattaa etsiskellä tuolta vinkkejä, mikäli hermot riittää html-koodin kanssa sähläämiseen. Tuo blogi on osoittautunu tosi hyödylliseks löydöks, koska sillä mallin suunnittelutyökalulla ei voi tehä läheskään kaikkia niitä muutoksia, joita haluais :) Ulkoasussa näyttäis olevan tekeillä jotain tossa blogissa, koska tällä hetkellä kaikki on valkosta, mut älä anna sen häiritä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon vinkistä, tulee varmasti tarpeen! ^^ Saa nähdä mitä tuon html:n kanssa käy, mutta ehkä minä selviydyn. :D

   Poista
 3. Muistelisin muuten et Pink Bubble- blogissa ois joku tuto nuihin reunoihin ja tadah, googlettamalla löysin! :) Tässäpä tämä http://www.pinkbubble.fi/2013/11/kuvat-ilman-kehyksia-ja-postauksen.html

  Tietääkseni eka kuva näkyy aina siellä hallintapaneelin puolella blogipostauksissa, mutta en osaa sit sanoa, et voiko sitä jollain tavalla muuttaa. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vinkistä! :) Muistelin, että ihan kuin jollakin olisi joskus ollut joku muu kuva, mutta saatan muistaa väärinkin. Ärsyttää vaan, kun se harvoin on omalla kohdalla se postauksen kuvaavin kuva, mutta esim. aikajärjestyksen vuoksi sen on tärkeintä olla ensimmäisenä. :D

   Poista