tiistai 11. maaliskuuta 2014

Haastepäivä 2


Toinen haastepäivä oli poikkeuksellisen aurinkoinen, joten siis täydellinen päivä kuvien ottamiselle! Aamuni alkoikin pienellä kävelyllä Naisvuoren ympäristössä ja kaupungilla istuksimisella. Oli omalla tavallaan hyvin terapeuttista vain kävellä ja kuunnella musiikkia. Säikähdin vähän itsekin tajutessani, etten ole aikoihin antanut itselleni kunnolla aikaa. En oikein enää edes osaa rentoutua. Mieleni vilisi ajatuksia, jotka kaikki halusivat minun palaavan kipin kapin kotiin stressaamaan. En kuitenkaan antanut niille periksi, vaan vaeltelin sinne tänne päämäärättömänä. Minun pitäisi varmaankin ottaa kävelylenkit tavaksi ainakin auringonpaisteen aikoihin, että oppisin elämään enemmän hetkessä. Reissu oli hyvin virkistävä.


Naamastani sain otetuksi varsin kivan kuvan. Hiuksia pidin letillä, joka tosin piti avata heti Naisvuorella käynnin jälkeen, sillä se oli purkautunut puolilksi. Valitettavasti tajusin vasta nyt, että tukkaahan ei näy juuri ollenkaan ottamissani kuvissa, joten hiuskuvaksi tämä on vähän kehno. No, ainakin tästä erottuu se, että tungin lisää suoraväriä päähän! 


Koska söin ruoaksi eilistä kasvissosekeittoa, niin päätin puhua teille valkosipulista. Hienonsin sitä itse asiassa tämän päivän keittoonikin, enkä ainoastaan mausteen vuoksi. Valkosipulilla on nimittäin lukusia terveysvaikutuksia. Sen on sanottu auttavan vatsavaivoihin, ehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja, helpottavan flunssaa ja allergioita. Valkosipulista tuntuu olevan niin moneksi, että sitä kannattaisi jokaisen lisätä ruokalistalleen. Etenkään raakaa valkosipulia en kuitenkaan suosittele syötäväksi ennen työhaastattelua tai ensitreffejä. Valkosipulin haju osaa olla hirveä. Nimim. poikaystäväni päätti tässä eräänä päivänä nauttia kokonaisen kynnen raakana pelkiltään. Eipä tehnyt sen jälkeen mieli suuremmin pusutella.


"Tärkeintä"-kuva on oikeastaan lavastettu. Valitettavasti en ole kirjoittanut tänään riviäkään, mutta harrastukseni on pyörinyt sitäkin enemmän päässä. Inspiraatio iskee aina väärällä hetkellä. Pitäisi varmaan alkaa pitää mukana pientä muistivihkoa, johon kirjata ideoita. Illalla puolikuolleena ei tunnu ideoita syntyvän pakottamallakaan - oikeastaan ei etenkään sillä tavalla. 


Päivällä kävimme Jessen ja ystävämme Oopeen kanssa ajelemassa vähän korpiteillä. Metsämaisemat alkavat näyttää kevään myötä yhä kauniimmilta. Tämän nimenomaisen kuvan valitsin postaukseen, koska tykkäsin kovasti tuosta pikkuhökkelistä. Otos olisi ollut huomattavasti esteettisempi ilman koivuja, mutta hitusen hankala toteuttaa. En ollut varma kuinka aktiivista asutusta seudulla on, joten en viitsinyt alkaa juosta ympäriinsä kuvani perässä. Olisi ollut vähän kiusallista, jos olisin mennyt paparazzina kuvailemaan jonkun yhä käytössä olevaa leikkimökkiä ja omistaja olisi vielä huomannut sen.


Illalla katsoimme Jessen kanssa Beowulf-animaatioelokuvaa. Loppuun asti emme päässeet, sillä Jesseä alkoi väsyttää. Emme kuitenkaan aio unohtaa elokuvaa, vaan pyrimme katsomaan sen huomenna loppuun. Pääsimme varmaankin puoleenväliin asti ja täytyy sanoa, että pidin näkemästäni. Tunnelmat ovat varmaankin parasta tässä animaatiosta. Ne ovat todella värisyttäviä ja eläviä. Hahmojen syvennys on sen sijaan ollut tähän mennessä aika surkeaa, mutta fantasiamättö on välillä ihan hauskaa katsottavaa sellaisenakiin. 


Päivän kuvaksi saatte sammalta. Henkilökohtaisesti ajattelen, ettei suomalainen metsä olisi mitään ilman sitä. Se kruunaa metsämaiseman. Naisvuorella sitä kasvaa varsin mukavasti ja tänään mättäät näyttivät erityisen eloisilta. Oli kuin ne olisivat hengittäneet. Halusin ikuistaa näyn teillekin, vaikkei tunnelma toki välity kuvan kautta yhtä elävänä. Yllätyksekseni kuvasta tuli kuitenkin varsin mallikelpoinen otos. Tähän on hyvä lopettaa tämänpäiväinen haastepostaus!

Huomenna pääsettekin lukemaan minun ja Jessen yhteisestä taipaleesta! Odotan postauksen kirjoittamista kauhun ja innostuksen sekaisin fiiliksin! 

4 kommenttia:

 1. Itse pidän koivuista tuossa kuvassa, tuovat jonkinlaista säröä, kiva visuaalinen lisä. Vaikka makuasioitahan nämä ovat. :) Ja näytät todella kauniilta naama/hiuskuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hienoa, eivätpä pompi kaikkien silmille ärsyttävästi! :D

   Kiitos. :)

   Poista
 2. upea tuo sammalkuva! :)

  VastaaPoista