keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Blogihaaste

Olen ollut aina superhuono vastaamaan blogihaasteisiin. Huono tapa, josta yritän nyt päästä eroon. Ei näitä kuitenkaan niin usein tule, etteikö välillä voisi täytellä! Päätin nyt ottaa itseäni niskasta kiinni jä tarttua Shadoun minulle heittämään haasteeseen. 

Haasteen säännöt:

    1. Jokaisen pitää kertoa 11 asiaa itsestään
  2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
  3. Täytyy keksiä 11 uutta kysymystä
     4. Täytyy valita 11 bloggaajaa
5. Täytyy kertoa kenet on haastanut
  6. Ei takaisin haastamista

Eli, 11 faktaa minusta

1. Suoraan sanoen olen ihan käsittämättömän laiska. Tosissani tavoittelemieni asioiden eteen olen kyllä valmis tekemään töitä, mutta ikävämpien juttujen suhteen joutuu kyllä patistamaan itseään ihan urakalla. 2. Itken todella helposti. Se on välillä hyvin kiusallista. Joskus lukiossa muistan alkaneeni poraamaan vähän turhan suurieleisesti jollekin teatterikurssin näytelmälle, jolloin ihmiset alkoivat kysellä onko minulla kaikki hyvin. Oli lievästi sanottuna kiusallista selittää ihmisille, että olen pikkuisen itkuherkkä.
3. Kiinnitän hyvin paljon huomiota ihmisten eleisiin. Ihmisten erikoisemmat eleet ja vaikkapa sanavalinnat jäävät helposti mieleeni ja olen pannut merkille, miten jotkut niistä tarttuvat minulle itsellenikin. Välillä on hassua huomata, että "Hei, se yksihän tekee aina tätä samaa kädenliikettää/käyttää tätä sanavalintaa/äänenpainoa jne".
4. Olisi varmaan käytännöllistä, jos omistaisin useampia kehoja. Monesti käy aamulla niin, etten oikein osaa päättää mitä haluaisin laittaa päälleni. Saatan esimerkiksi haluta mustanpuhuvan kasarigoottilookin, mutta sitten toisaalta kiinnostaisi vähän kauemmasta historiasta vaikutteita hakeva asu. Lisäksi saatan haluta esimerkiksi vahvan ja todella kevyen meikin samaan aikaan. Edustan lookillani usein juuri sen päivän mielialaa, mielenkiinnonkohteita ja tunteita. Tavallaan se on kuin valitsisi, kuka haluaa sinä päivänä olla tai mitä puoliaan korostaa myös sisäisesti.5. Tällä hetkellä olen ihan järkyttävässä writer's blockissa. En suinkaan tämän blogin suhteen, vaan kaunokirjallisen puolen. Kaikki tekstit tuntuvat toistavan samaa, ideoita ei tule päähän ja tuntuu kuin olisi koko ajan hirveän paineen alla. No, ainakin tunnun kirjoittavan tänne useammin kuin pitkiin aikoihin!
6. Olen löytänyt jostain lapsuuden itseni uudestaan. Vielä vuosi sitten olin vielä aikamoinen kaupunkilaisdiiva, mutta nykyään tunnun olevan lähempänä sitä pikkutyttöä, joka käytti mieluiten verkkapukua ja kiipeili puissa. No, verkkapukua tuskin tulen koskaan enää pukemaan päälleni, mutta enää en karsasta ikävääkään ulkoilmaa kauheasti, jos löytyy mielekästä tekemistä. Yllätyin pari päivää sitten itsekin, kun huomasin kieltäytyväni isäni tarjouksesta hakea minut joogasta, koska halusin mieluummin kävellä hänen luokseen kylään. Parin vuoden takainen minäni ei todellakaan olisi lähtenyt tarpomaan pakkasessa metsien ja peltojen läpi. Yllättäen kuitenkin olin kuin Bilbo konsanaan juoksemassa seikkailuun. Hassua, miten paljon ihminen voi muuttua lyhyessä ajassa.7. Talvikuukaudet on minulle aina varsin rankkoja. Minusta talvinen Suomi on kaunis, mutta vähäinen valo ja tekemisen puute aiheuttavat ongelmia. Ulkona ei voi olla aivan samalla tavalla kuin kesällä ja sen vuoksi mieliala on matalampi. Yleensä helmi-maaliskuun kohdilla on tullut jonkinlainen romahdus, mutta nyt uskallan epäillä välttäväni sen. Aikamoista sinnittelyä tämä talvi on, mutta olen onnistunut pitämään itseni suhteellisen aktiivisena. 
8. Koen tällä hetkellä sisäistä muutosta, vaikkein oikein osaakaan sanoa mitä se on. Olen joutunut kokemaan osaltaan pahempia oloja kuin ikinä, mutta kerrankin ne ovat tuntuneet rakentavilta. Nyt ei ole tuntunut siltä, että kyseessä olisi vain joka vuosi toistuva sama paska jakso, vaan tällä kertaa saavuttaisinkin ponnistelullani ehkä jotain. Tuntuu, että monet perimmäiset ongelmieni syyt olisivat nousseet pinnalle käsiteltäväksi. Toivottavasti olen oikeassa. 
9. Olen nähnyt lapsesta saakka selkounia, eli unia joissa tiedän olevani unessa. Näitä unia ei tule kovin usein, mutten ole koskaan joutunut "harjoittelemaan" niiden näkemistä, kuten jotkut kuulema joutuvat. Useimmiten normaali uneni muuttuu selkouneksi, kun tapahtumat ovat menossa liian pelottaviksi tai uhkaaviksi. Painajaisissa siis. Vähemmän mielenkiintoinen tapa selviytyä tilanteesta on yksinkertaisesti itsensä herättäminen. Sekään ei tosin yleensä ole ihan ongelmatonta, sillä monesti ajattelen unessa, että minun on kuoltava päästäkseni hereille. Itsensä tappaminen ei ole unessakaan kivaa. Joskus onneksi pelkkä keskittyminen riittää. Välillä taas jään seikkailemaan uneen, jolloin meno voi olla hyvinkin mielenkiintoista. Aivan kaikkia hereillä suunnittelemiani asioita en usein unessa muista tehdä, mutta kyllä sitä on tullut aika eeppisiä juttuja harrastettua.10. Minulla on jo reilun vuoden ajan ollut mielessä tukan värjääminen tummanpunaiseksi. Joitakin kuukausia sitten uskalsin avata suuni jo kampaajalle, mutten kuitenkaan tuolloin uskaltanut vielä värjätä tukkaa. Viime kerralla olisin sen saattanut tehdä, mutta kampaaja suositteli odottamista hiuksien kunnon takia. Tulin hoitaneeksi niitä aika huonosti ennen tuota käyntiä, mutta nyt hiukset näyttävät taas paremmalta. Helmikuun puolenvälin paikkeilla olisi seuraava käyntini kampaajalla ja tuolloin katsomme tilannetta jälleen uudelleen. Saa nähdä miten käyn. Toisaalta esimerkiksi Felice Fawnin kuvia katsellessa iski kauhea kiintymys mustaan tukkaan. 11. Olen vieläkin itselleni pikkuisen äkäinen siitä, että menin viime kesänä ruskettumaan. Suosin yleensä kalpeaa ihoa, mutta jo parin vuoden ajan minulle on iskenyt alkukesästä ihmeellinen rusketusbuumi, joka katoaa heti ihon päästessä vähänkin rusehtavaksi. En sano, että rusketus näyttäisi kaikilla pahalta, mutta itse vaan näytän paremmalta kalpeana. Jos en menisi kesänä 2014 tekemään tuota virhettä. 

Seuraavana Shadoun kysymykset

1. Rakkain esineesi? Tekisi niin mieli sanoa jotain muuta, mutta se on tietokone. Tietokoneellani minulla on kaikki tekstini, kuvani ja muuta tärkeää. Ei missään muussa minun esineessäni ole niin paljon itseäni tallennettuna. 
2. Minne haluaisit matkustaa? Ainakin Brittein saaret olisi hienoa kiertää! Haluaisin käydä laiturilla 9 3/4, Stonehengessä, oikeissa irkkupubeissa kuuntelemassa säkkipillimusiikkia ja juomassa olutta! Voisin lähteä mielelläni myös Norjaan, Islantiin ja Uuteen-Seelantiin katselemaan maisemia, sekä Saksaan tutustumaan paikalliseen goottikulttuuriin. (Vaikkapa Wave Gotik-Treffen-festarien muodossa!)


3. Mitä lempilukemistoosi kuuluu? Pistit aika pahan. Tykkään fantasiakirjallisuudesta, historiallisista teoksista, sekä kauhusta (etenkin romantiikan kanssa). Toki muunlaiset voivat mennä, jos ovat muuten kiinnostavia, mutta nuo on lempparigenret. Myös tietokirjat ovat monesti mielenkiintoista luettavaa, riippuen toki aiheesta. Varsinaista lempikirjailijaa en osaa sanoa, sillä luen aika hajanaisesti, mutta ainakin Tolkienia, George R.R. Martinia ja Bernand Cornwellia voin suositella. Yksittäisiä lempiteoksia ovat  esimerkiksi. Taru Sormusten Herrasta Tolkienilta, Basiliskin laulu Patricia A. McKillipiltä, Gaston Lerouxin Oopperan kummitus. Kauhun ystävien kannattaa tsekata läpi perus Poet ja Lovecraftit, sekä Anne Ricen Vampyyri Lestat. 
4. Onko sinulla jotain elämänojetta? Jos on niin millainen ja miten se näkyy arjessasi? On niitä varmaan useampiakin, muttei ehkä viitsi alkaa liikaa kaivelemaan. Yksi on wiccalaisuudestakin tuttu "Tee mitä tahdot, kunhan et vahingoita." Mahdotontahan tuota on täysin noudattaa, mutta siihen on hyvä pyrkiä. Se tekee niin omasta, kuin muidenkin elämästä parempaa.
5. Lapsuuden haaveammattisi? Voi niitä oli vaikka mitä! Halusin olla esimerkiksi jääkiekkoilija ja balleriina samaan aikaan! 
6. Millä piristät arkeasi? Vaikkapa hyvällä ruoalla, kirjalla ja pienillä poikkeavuuksilla muihin päiviin verrattuna. Joku pienikin, vähän erikoisempi juttu voi auttaa. Käy vaikka jossain kaupassa, missä ei ole tullut ennen käyneeksi.
7. Onko sinulla suosikki taiteilijoita? Ei varsinaisesti, löydän suosikkityöni usein surffailemalla ympäriinsä. En ole kiintynyt erityisesti kenenkään töihin, mutta esimerkiksi H.R. Gigerin ja Theodor Kittelsenin työt ovat erityisen jänniä.


8. Minkä kyvyn haluaisit? Ei tähän voi vastata. Vaikeaa. On niin paljon kykyjä, jotka haluaisin. Helppo ja rajaton oppiminen olisi aivan älytön esimerkiksi. Mutta jos otetaan joku vähän vähemmän epämääräisempi ja helpommin määriteltävä niin näytteleminen. Haluaisin hirveästi näytellä, mutta ei mulla varmaankaan ole lahjoja siihen ihmeemmin. Lisäksi mussa on niin paljon henkisiä lukkoja vielä, että siitä ei tulisi ihan niidenkään takia mitään. 
9. Uskotko johonkin yliluonnolliseksi luettavaan asiaan tai ilmiöön? Jos niin mihin, jos et niin mikset? Kyllä, vaikka välillä usko horjuu rajustikin. Olen periaatteessa myös aika rationaalinen ihminen ja esimerkiksi tieteen sovittaminen yhteen yliluonnollisen kanssa voi olla aika hankalaa. (Tosin en sano, että tiedekään olisi erehtymätön.) Lähinnä omien yliluonnollisten kokemuksien kautta on minun uskoni syntynyt. 
10. Millaisessa maailmassa haluaisit elää? Sellaisessa, jossa mahdollisimman moni ihminen olisi onnellinen ja ihmiset hyväksyisivät ja jopa rakastaisivat toisiaan. Olisi hienoa, jos ihmisten välillä olisi enemmän yhteenkuuluvuuden tunnetta. Lisäksi toki olisi upeaa, jos ihminen kohtelisi luontoakin paremmin kuin nykyisin ja olisi sen kanssa syvemmässä yhteydessä. Se vaan vaatisi aikamoisia muutoksia meidän elämäntyyliin ja se ei ole mitenkään helppoa. Omakaan kuluttamiseni ei todellakaan ole missään minimissä ja elämäntyylissä olisi vielä paljon korjattavaa. Pienin askelin yritän kuitenkin päästä eteenpäin. Kirpparilöydöt, jätteiden tarkempi lajitteleminen ja sähkön tuhlaamisen välttäminen on jo alku. Hyväksymiseen ja rakkauteen taas pyrin käsittelemällä omat negatiiviset tunteet ja käyttämällä enemmän aikaa toisten kokemuksiin samautumiseen. 
11. Mistä inspiroidut? Milloin mistäkin, hankala sanoa vain yhtä asiaa! Inspiraatio tulee sieltä mistä se on tullakseen. Välillä se löytyy etsimällä, välillä taas sattumalta ihan oudosta paikasta.

Omat kysymykset

1. Millaisia huippuhetkiä elämässäsi on ollut? Mainitse pari!
2. Onko sinulla suosikkibändiä tai -artistia? Useampiakin saa mainita!
3. Inspiroiko joku henkilö sinua erityisesti tai ihailetko jotain? Ketä?
4. Mistä persoonallisuuden piirteistäsi pidät eniten?
5. Kuvaile ihanteellista asuinympäristöä. (Maalla, kaupungissa, järven rannalla, metsässä, millainen talo jne...)
6. Millaisiin juhliin haluaisit osallistua? (Teemaa tms?)
7. Missä näet itsesi kymmenen vuoden päästä?
8. Millaisia unia näet? (Esim, mustavalkoisia vai värillisiä, millaista sisältöä, arkea vai fantasiaa jne...)
9. Mitä ajattelet tapahtuvan kuoleman jälkeen?
10. Kuvaile täydellinen hetki. Joko kuvitteellinen tai todellinen.
11. Millaisia ihmisiä ihailet?

Haastan


Muutkin saa tehdä!

***
Käykää muuten katsomassa Black Widow Sanctuaryn Giveaway! Tukekaa myös hänen Antiikkikauppa-ideaansa painamalla tähteä sivulla, johon linkki vie. Muuta se ei vaadi. (Jos osallistutte arvontaan niin pitäkää mielessänne numero, monesko tähtenne oli. Tarkemmat ohjeet löytyy kyseisestä blogista.) Veikkaan, että ainakin miltei jokaista goottikulttuurin ystävää tuo putiikki voisi kiinnostaa. ;)


12 kommenttia:

 1. Tervetuloa tänne vaan WGT-festareille! :) Ne kuuluu kyllä kiistatta vuoden kohokohtiin ja ovat yhdet ainoista festareista, jotka järjestetään tässä suht lähellä mun asuinpaikkaa, tuonne Leipzigiin on ehkä noin 100km matkaa. Kaikki muut tapahtumat tuntuu aina olevan niin kaukana, kun pitää asua täällä kaukoidässä. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku vuosi on kyllä ihan pakko päästä, vaikuttaa sen verran upealta tapahtumalta! :)

   Onneksi lähelläsi sentään järjestetään tuo, täällä Itä-Suomen korvissa kun ei järjestetä oikeastaan juuri mitään. :D

   Poista
 2. Hehheh minä ainakin rusketun haluamattani ihan joka kesä. Pitäisi melkein olla sellainen iso hellehattu ja pitkä viitta jolloin siltä säästyisi ;D Woo, pitääkin muistaa tehdä tuo haaste jossain kohtaa :)
  Ja kiitokset Giveaway jaosta! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen harkinnut päivänvarjon hankkimista, koska ilman yrittämistäkin sitä toki ruskettuu jonkin verran... Vaikka eihän sellaistakaan ihan kaikkialle viitsisi raahata. Pitää alkaa kehittelemään keinoja rusketuksen välttämiseksi, eihän tässä ole enää kuin 4 kuukautta. :D

   Niin ja ole hyvä vain. :>

   Poista
 3. Kiitos haasteesta <3 Teen tämän kyllä, kun ehdin, koska kysymykset oli mielenkiintoisia :) Ja btw mikäli WGT kiinnostaa olen kirjoittamassa blogiini WGT-opasta suomalaisille matkaajille. Sieltä saa tarvittavaa infoa aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. ♥

   Vautsi, tuo on kyllä luettava läpi sitten! Sinne nimittäin on joskus päästävä. :)

   Poista
 4. Oijoi! Teenpä tämän viikonlopun aikana <3 Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kiiitoksia haasteesta (molempiin blogeihin vielä, höhö x) Vastauksiasi on aina kiintoisaa lukea!

  Jenni kerto et olit laittanu viestiä Helsinkiin tulosta, ollaanpas siis vielä yhteyksissä asian tiimoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä minä olen ajatellut? :D Jooh, ehkä sun ei tarvitse tehdä sitä kahta kertaa. XD

   Ollaan yhteyksissä asiasta! :)

   Poista