maanantai 11. marraskuuta 2013

Joulufiilistelyä ja baarilookia

Ensilumien sataessa fiilikseni talven tulosta olivat kovin ristiriitaiset. Nyt alkujärkytyksestä toivuttuani olen alkanut odottaa innolla varsinaisten lumien satamista. Alkusyksyn pimeys on ruvennut kyllästyttämään. Kolmen aikoihin alkaa jo hämärtää, jonka vuoksi väsyttääkin melkein ympäri vuorokauden. Saadakseen mitään aikaan pitää oikeasti haluta yrittää. Hieman runsaampi valo olisi siis oikein tervetullutta.

En malttaisi odottaa joulua. Minulla on jo ikävä jouluherkkuja ja -koristeita, kynttilöitä ja tunnelmaa ylipäänsä. Tämä joulu on ensimmäinen omillani ja siksi se on erityisen jännittävä. Toki aion käydä vanhempieni luona, mutta nyt saan myös tehdä omat jouluruoat ja koristella kämpän teeman mukaisesti. Lisäksi jo näin etukäteen voi nauttia jouluherkuista, sekä fiilikseen sopivasta musiikista. Henkilökohtaisesti tykkään kuunnella Nightwishin Imaginaerum - levyä, sillä talviset elementit ovat siinä aika vahvasti läsnä. Myöskään Raskasta Joulua - biisejä ei sovi unohtaa. Toki perinteisistäkin joululauluista osa menee, mutta 5/5-biisejä on yllättävän vähän. En hirveästi välitä liiasta jeesustelusta tai jenkkimeiningistä ja jompaakumpaa tuntuu löytyvän melkein jokaisesta juhlan laulusta. Joo, joulu on Jeesuksen syntymäjuhla, mutta itselläni juhlalla on aika erilainen merkitys. Siitä ehkä lisää myöhemmin. Pitää jättää pälistävää itse jouluunkin.

Alla kuvia mielenkiintoisesti onnistuneista leipomuksestani sekä lauantaisesta baarilookistani.


Viimeisessä kuvassa Jessen ja minun tekemät leipomukset. Piparit pikkusen kärähtivät kuten näkyy. Aloitettuamme leipomaan tajusimme myös, ettei meillä ole kaulinta eikä piparimuotteja. Siispä kaulinta hoidettiin viinipullolla ja muotoilu veitsellä. Pipareiden uuniin unohtaminen ei mitenkään parantanut niiden kohtaloa. Onneksi tortut sentään onnistuivat ihan hyvin.

10 kommenttia:

 1. Kaunis asu ja kauniita kuvia! Ja synkeät piparit sopivat loistavasti hieman raskaampaan jouluun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Niin ja hyvä pointti! Voinkin käyttää tätä syynä sitten jos joutuu joskus tarjoamaan vieraille vastaavia. XD

   Poista
 2. Ollaanpa siellä oltu nättinä! ^__ ^ Ihana tuo mekko.

  VastaaPoista
 3. Jouluahan on juhlittu jo kauan ennen kristinuskoa ja itse ainakin vietän sitä vanhaa kunnon oikeaa joulua enkä kristusmessua ;) Syyään, juuaan ja availlaan lahjuksia :D Tänä jouluna olen jopa vapaalla niin näen aamusta lumiukonkin, se on joulun suosikki <3

  Ihanan tyylikäs baari-lookki ja todellisia goottipipareita, täytyy myöntää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin nimenomaan! Itsekään en ole vähään aikaan Lumiukkoa nähnyt, tosin lähinnä sen vuoksi, että olen ollut isovanhemmilla perinteisesti joulupuurolla. Eipä tarvitse sinnekään nyt enää raahautua, joten voin katsoa Lumiukon rauhassa. :D

   Mutta kiitoksia. ^^ Piparit on tosiaan oikein kunnon goottiversioita. :D

   Poista
 4. Voi mikä kaunotar taas ♥ Kannat itsesi ja asusi kyllä niin upeasti!

  Hahhh oon ihan sitä mieltä, et pipareissa on liian lyhyt paistoaika :D melkein kun uunin länttää kiinni niin samantien pitäis olla ottamassa pois. Ehkä jos ei kaulitsis taikinaa ollenkaan niin niistä tulis sopivan kypsiä sinä puolessa tunnissa, jonka jälkeen muistan aina itse niiden olemassaolon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. ♥ Tosi ihana kuulla! :)

   Joo, meillä samat! Minä itse asiassa kävin jo kerran katsomassa noiden tilan, mutta olivat raakoja ja sen jälkeen toki unohdin koko jutun vähän liian pitkäksi aikaa. :D

   Poista
 5. Prinsessa on vaan kun teloituskomppanian edessä. Pois valkoisen seinän edestä ja valoa muualtakin kuin edestä. Ja muutama ajatus:
  Maailman rikkaimmat sanat ovat: kihlattuni, mieheni, lapseni, isäni, äitini. Ilman näitä sanoja maailma olisi vain porttola, ihmiset eläimiä. - Robert Ingvall -
  Siis älä mitään näistä unhoita niin koko kaunis maailma on sinun pikku Milluri, vielä sittenkin kun olet mummeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaat varmaan vakvaa ilmettä? Aina ei voi hymyillä. :D Niin ja ei hirveästi ollut sopivia kuvauspaikkoja sillein yhdentoista aikaan illalla. Valaistuksena oli vain iso kattolamppu, joten oli vähän vaikea saada valoa muualta. Valkoinen seinä taas ihan sen takia, että muualla olisi ollut liian pimeää.

   Viimeisenä: muistan kyllä.

   Poista