keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Haastetta

Minulla on ollut sellainen tavoite, että tekisin näitä aika harvoin. Päätin nyt kuitenkin tarttua Smoke and Mirrors - blogin Nebulaltani saamaani haasteeseen. Elikkäs:


1. Kerro 11 faktaa itsestäsi.

2. Vastaa kysymyksiin, jotka haasteen antaja on sinulle antanut.

3. Tee 11 uutta kysymystä seuraaville haasteen saajille.

4. Valitse 11 haasteen saajaa.
 1.  Olen huono keksimään faktoja itsestäni keksittäessä. Mieleen tulevat aina vain ne samat, mitkä aikaisemmillakin kerroilla.
 2. Inhoan sitä, kun ihmiset joilla on paljon rahaa tulevat ihmettelemään, etten voi käyttää omiani esimerkiksi elokuviin. Saan kohtuullisesti rahaa kuussa, mutta ne menevät useimmiten pakollisiin hankintoihin, esimerkiksi talvikenkiin, -takkiin sekä ruokaan. (Asun yhä kotona, mutta päiväni kuluvat koulussa ja harrastuksissa, joten vähän pakko käydä syömässäkin.) Elokuvissa ravaamisesta, baareilusta ynnä muusta on siten vähän pakko karsia. Joku jolla tilille tippuu säännöllisesti rahaa joko töiden tai muiden lähteiden kautta, ei ehkä tajua, ettei minulla ei ole varaa samanlaiseen menoon. Se pistää toisinaan hieman ärsyttämään. Kyllä minäkin mielläni sinne leffaan menisin, mutta kun töitä ei ole, tukia en saa, enkä välttämättä haluakaan.
 3. Kammoan hyökkäävää keskustelutaktiikkaa. Myönnän sortuneeni moiseen joskus itsekin, mutta pyrin tietoisesti välttämää sitä. Sellainen on rasittavaa, jos joku vaikkapa väittelyssä esittää argumenttinsa aina hirveän hyökkäävästi, vähättelee muita keskustelijoita ja heidän mielipiteitään, sekä pitää omaa näkökantaa absoluuttisena totuutena.
 4. Rakastuin juuri uudelleen Benjamin Lacomben töihin. Kannattaa tsekata miehen FB-sivu, sillä sieltä löytyy useita sellaisia töitä, joita ei varsinaisilla kotisivuilla esitetä.
 5. Aloitan aina innoissani uuden piirrustus- tai maalausprojektin, mutta turhaudun usein kun tekniset taitoni eivät vielä yllä ideoideni tasolle. Ehkä jonain päivänä.
 6. Kiinnostun yleensä ihmisistä, joissa on jotain poikkeavaa. Erityisesti sellaisista, joissa se poikkeavuus on samantyyppistä kuin omani. Kaikenlainen omaperäisyys on toki rikkaus.
 7. Minulle aiheuttaa sanoinkuvaamatonta päänsärkyä ihmiset, jotka pätevät asioilla joista eivät ymmärrä yhtään mitään. Esimerkiksi vaikkapa masennus. "Ihminen joka on oikeasti masentunut ei halua puhua sairaudestaan yhtään kellekään!21!!"!!" - tyyliset kommentit koettelevat hermojani, vaikka ne pitäisi jättää täysin omaan arvoonsa.
 8.  Olen huomannut viime aikoina kiinnostuneeni entistä enemmän persoonallisuuspsykologiasta.
 9. Olen päässyt eroon suklaanhimostani, mutta valitettavasti leivokset, vanukkaat ja pienet suolaiset ovat yhä heikkouteni. 
 10. Pelkään hämähäkkejä suunnattomasti.
 11. Minulla oli parin kuukauden jakso, jolloin koin, etten ihmeemmin tarvitse uusia vaatteita. En katsellut vaatekauppoja, enkä kokenut suuremmin innostusta lähdettyäni etsimään talvikenkiä. Nyt tuli taas eksyttyä restylen sivuille ja kaikenlaiset hameet, yläosat ja laukut himottavat aivan liikaa. 
Sitten vastaukset kysymyksiin:

 •  Kamalin ammatti, mitä et voisi koskaan harjoittaa? Hmm... Näitä on aika paljon. Varmaankin joku raskas ja ruumiillinen työ tai sitten joku oikein mielikuvitukseton toimistotyö.
 •  Asia, mistä voit olla erittäin ylpeä itsestäsi? Taiteellisuudestani. Olen monella taiteen alalla edes hieman lahjakas. Se tuo todella paljon lisää sisältöä elämään, enkä varmaan osaisi enää elää elämää ilman minkäänlaista taiteellista ilmaisua.
 •  Noloin juttu, mitä sinulle on käynyt? Öh... Yleensä märehdin näitä kauhean pitkään, mutta nyt ei kyllä tule mitään mieleen. Tulee mieleen vain näitä tyypillisiä, että luulee jonkun puhuneen itselleen ja vastaa tyypille, vaikka toinen onkin puhunut jollekin ihan muulle.
 •  Fobiasi? Tulinkin jo maininneeksi asiasta. Hämähäkit inhottavat suunnattomasti, vaikka fobia onkin jo vähän parempaan päin.
 •  Tuletko helposti toimeen uusien ja tuntemattomien ihmisten kanssa? Riippuu ihmisestä. Jos on vähänkin samanhenkinen niin silloin kyllä. Mutta jos ollaan ihan eri planeetoilta niin se voi olla haastavaa.
 •  Mikä oli lempi lastenohjelmasi pienenä? Varmaankin Muumit ja sitten vanhoista saduista tehdyt piirretyt.
 •  Mitä mieltä olet älypuhelimista? Ennen en perustanut, mutta sellaisen saadessani tajusin, että onhan ne ihan käteviä.
 •  Jos tästä hetkestä mentäisiin 500 vuotta eteenpäin, millaisena näkisit tämän maapallon? Olisiko tätä enää olemassakaan? Todella paha sanoa. Ensimmäiseksi tuli mieleen että ei. Ainakaan tässä nykyisessä muodossaan. Jokin saastunut raunio voisi olla jäljellä. Mutta toisaalta, ihminen kyllä kykenee nykyään kehittelemään kaikenlaista. Eihän sitä tiedä vaikka näigin globaaleihin ongelmiinkin vielä jokin ratkaisu löytyisi.
 •  Sinun mielestäsi kamalin ihmistyyppi? (Ahne, itsekäs, pinnallinen yms..) Tyhmät, itsekkäät ja itsestään liikoja luulevat ihmiset. Siis nuo kaikki yhdessä. Sellainen ihmistyyppi, jossa ei oikeastaan ole mainitsemisen arvoista hyvää, mutta silti nostaa itsensä jollekin jalustalle paljon muiden yläpuolelle.
 •  Millaisessa elokuvassa haluaisit näytellä? Jokin jonka juonessakin taide olisi olennaisesti mukana. Olen unelmoinut traagisen taiteilijahahmon näyttelemisestä. Niin ja leffan pitäisi tosiaan olla suuria tunteita herättävä ja dramaattinen. Tai sitten joku fantasiaelokuva. Lähinnä sellainen ihan high fantasy ja mielellään aika tummilla elementeillä.
 •  Sinulle tärkein esine? Näitä on monia. Ne on sellaisia, joilla on tunnearvoa. Kaikkia en viitsi mainita, mutta eismerkiksi runokirjani on minulle aika tärkeä. 
Minä haastan:

Buduaari
Feenikslinnun laulu
La maison des fées vertes
 Mielikuvitustani kaikki
Rikkinäinen blogi
Satiinitaivas

Kysymykset:

1. Onko sinulla keskeisiä päämääriä elämässä? Jos on niin mitä?
2. Mikä on sinulle tärkein itseilmaisun muoto?
3. Mistä ulkonäköpiirteestäsi pidät eniten?
4. Mainitse yksi lempiartistisi ja miksi pidät hänestä?
5. Nykyään on puhuttu paljon ihmisten tarpeesta muokata ulkonäköään. Hyväksytkö kauneusleikkaukset? (Perusteluja kehiin!) Entä mitä mieltä olet hiuspidennyksistä, keinorusketuksesta, värillisistä piilolinsseistä yms? 
6. Kerro kauneusihanteestasi ja heitä esimerkki kauniista ihmisestä?
7. Uskotko yliluonnolliseen? Miksi/miksi et? Jos uskot niin millaista uskosi on?
8. Mainitse taideteos, joka viimeksi teki sinuun suuren vaikutuksen? Kerro miksi?
9. Millainen on hyvä blogi?
10. Mainitse yksi ihailemasi henkilö? Miksi juuri hän? 
11. Kykenisitkö tappamaan ihmisen? Jos et niin miksi? Jos voisit niin millaisessa tilanteessa?
 

6 kommenttia:

 1. Kiitän haasteesta:)) Ihanaa kun joku jaksaa keksiä vähän haasteellisempiakin kysymyksiä, eikä aina vaan jotain "mikä on sun lempi väri??+?1" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! :) Yritin keksiä kysymyksiä mahdollisimman monipuolisesti ja välttäen kaikista kliseisimpiä. Yritin kaivella mielestäni sellaisia kysymyksiä, joita oikeasti haluaisin esittää teille ja joiden vastaukset todella kiinnostaisivat. :)

   Poista
 2. Kiitokset haasteesta täältäkin suunnalta. Ja komppailen vahvasti edellistä - kiva, etteivät kysymykset ole niin yksinkertaisia ja helppoja. Yritän tehdä tämän vielä tässä viikon aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. :) Ja joo, mukava kuulla että pääsee sinultakin lukemaan vastauksia. :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Olen tehnyt tällaisen kerran ennenkin, joten en ehkä ala koko haastetta uusimaan. Sen verran kuumottavia kysymyksiä olet kuitenkin valinnut, että ainakin niihen voisin jossain vaiheessa yrittää vastata *v*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! ^^ Kiva kuulla, että kysymykset inspiroisi. :)

   Poista