sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Halloweenista

Minun halloween-hehkutukseni alkaa tänä vuonna jo aikaisin. Lempijuhlaani valmistautuminen on jo alkanut soittolistojen kasaamisella, asujen ja pippaloiden tarjoamisien suunnittelulla, sekä teemaan sopivan musiikin kuuntelulla. Odottavan aika on pitkä ja päivät tuntuvatkin matelevan varsin hitaasti. Saisi jo pitkäaikainen suosikkijuhlani koittaa.

Tulin tietoiseksi halloweenista varmaankin joskus ala-asteella. Siitä asti juhla on kiehtonut minua ja olinkin kovin harmissani, ettei Suomessa ihmeemmin vietetty sitä. Onneksi tilanne on tähän päivään mennessä korjaantunut ainakin näin nuorten keskuudessa.

Joillekin halloween saattaa olla yksi tekosyy muiden joukossa päästä ryypiskelemään, mutta itselleni se on muutakin. Olen aina pitänyt naamiaisista. Etenkin kauhuteemaisista. Rakastan saada suunnitella asua juuri näin viikkoja etukäteen ja lopulta sitten juhlailtana eläytyä hahmooni. Viime vuonna yritin kovasti saada tyttöjä kertomaan kameralle hahmojensa tarinan, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Vain pari ihmistä minun lisäkseni oli miettynyt esittämälleen henkilölle minkäänlaista taustaa. Mutta eipä se mitään, melkeinpä kaikki olivat sentään pukeutuneet - toivottavasti ovat tänäkin vuonna.

Halloweenin tunnelma on minusta yksi upeimmista asioista koko juhlassa. Tuokin tosin on aika pitkälti omissa käsissä. Viime vuoden juhlissa oli minusta huutava pula kunnon halloween-fiiliksestä. Tunnelmamusiikkia ja elokuvia oli kyllä, mutta porukan sietokyky kauhun suhteen vaihteli aika paljon. Itse tykkään fiilistellä oikein kunnolla. Karmivaa musiikkia, kauhujuttuja ja -leffoja täytyy olla. Minulla palaa päreet siinä vaiheessa, jos joku rupee halloweenina valittamaan, että tunnelma menee liian kammottavaksi. Se kun ei voi mennä liian kammottavaksi. Minun mielestäni on vain hyvä, jos loppuillasta ei uskalleta käydä nukkumaan tai mennä vessaan mörköjen pelossa.

Tänä vuonna olisi edessä kahdet pienet pirskeet. Pidänkin tuollaisista pienistä juhlista halloweenin yhteydessä enemmän, koska suuremmissa tunnelma tuppaa kärsimään. Isoista bileistä tulee helposti lähes tavalliset ryyppäjäiset. Mutta tämän enempää en aio vielä juhlista puhua. Näette sitten halloweenin jälkeen millaiset naamiaispirskeet ovat olleet kyseessä.

Suosittelen Cry Readseja. Nämä kauhujutut ovat keskimäärin ihan hyviä, jotkut jopa loistavia. Ainakin näiden ääressä saa mukavasti illan kulumaan ja Halloweenina mukavasti tunnelmaa peliin!8 kommenttia:

 1. Oon samaa mieltä että halloweenina kuuluukin olla vähän jännää, tunnelmallista ja kaikkea sitä ihanaa. <3

  VastaaPoista
 2. Rakastan sua ku linkitit two steps from helliä :D Kukaa varmaa ikinä kuuntele mun kavereista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo noilla on aivan loistavaa musiikkia! :)

   Poista
 3. Sinä kyllä kirjotat todella hyvin!

  VastaaPoista
 4. Oon kyl samaa mieltä että Halloweeniä vietetään ihan liian laimeasti Suomessa. Ois niin siistiä heilua vaa keskellä yötä jonain noita-akkana ympäriinsä. :3

  VastaaPoista