lauantai 19. toukokuuta 2012

Lisää kuvailuja

Kaksinkertainen nimipäiväni (Milla Emilia, kummatkin samana päivänä) alkoi hieman epämiellyttävästi, sillä jo aamusta huomasin olevan sen verran pahasti kipeä, etten jaksaisi ainakaan treenata. Tänään olisi ollut suunnitelmissa käydä vähän pyöräilemässäkin, mutta sen sai unohtaa. Jani kävi kuitenkin hieman piristämässä päivääni ja toi ruusunkin tullessaan. Ehkä päivä ei siis ole totaalisesti pilalla.

Kävin tässä yksi päivä vähän kuvailemassa lisää koulutyötäni varten. Vieläkään en tosin ole täysin tyytyväinen. Parhaat kuvat puuttuvat vielä ja inspiraatiokin takkuilee. Lisäksi näissä joissain nyt otetuissa kuvakulmat ja tarkennukset feilasivat vähän, mutta eiköhän nämä menettele.

 
 Näillä jalkakuvilla pyrin kuvaamaan selviytymistä ja voittamista. Sirpaleet kuvaavat vaikeuksia ja kipuja, jotka ihminen on kohdannut ja seisoo nyt raunioiden päällä voittajana. Kuvan voi oikeastaan ymmärtää aika monella tapaa, mutta alkuperäinen idea on tämä.
 Nämä kuvat jäivät epätarkoiksi, mutta ovat mielestäni silti ihan hyviä. Kuvian ottamishetkellä minulla ei oikeastaan ollut siihen ideaa vaan pikemminkin fiilis. Halusin siihen jotain rumaa, hylättyä ja vanhaa. Toisaalta halusin mukaan myös jotain uutta ja nykytrendien mukaista. Janin Converset kävivät hyvin. Itse koen tämän kuvan jälkeen päin kuvaavan aika hyvin nykypäivän kuluttamista. Tavarat vaihtuvat nopeasti, vanhat viskotaan ties minne homehtumaan ja uutta hamutaan pakkomielteisesti. Se on herra, jolla on trendikkäimmät ja tuliterimmät vaatteet ja verneet. Siitä ei kanneta juuri huolta, mihin vanha jää pölyyntymään.

Seuraavaksi taas muutamia kuvia kevät-teemalla. Itse kuvat olisivat voineet onnistua paremminkin, mutta muokkaus ja idea ovat mielestäni ihan ok. Toki Rosan malleilukin sujui erinomaisesti. Hän onnistui ilmeissä aivan loistavasti. Juuri sellaista epätoivoista apaattisuutta mitä kaipasinkin. Mutta niin, näistä kuvista ainakin itselleni pomppaa ensimmäiseksi silmille pahoinvointi. Kuvan henkilö näkee paremman maailman, muttei kykene tavoittamaan sitä. Se on lasin takana ja kaukana hänen mustavalkoisesta todellisuudestaan. Alemmassa kuvassa koitin silmien kautta korostaa nimenomaan sitä, että henkilö kuuluu sisimmältään enemmän tuohon toiseen, vihreään maailmaan.

Sellaista tällä kertaa. Vielä yksi postaus koulutyöni kuvia on tuloillaan - kunhan saan räpsittyä inspikseni niiksi.

8 kommenttia:

 1. hehee, ihme zombie tuossa :D ärsyttävästi jäi kyllä tuossa minun ylemmässä kuvassa tuo tölkin varjo noiden pilleireden tielle, mutta ainakin tämä alin kuva on hienosti valottunut ja hyvä kuvakulma! ja nuo muut jalka- ja jani-kuvat kans on hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niinhän tuo jäi, mutta ehkä se kuva on kuitenkin ihan kelvollinen tuohon koulutyöhön. Mutta joo, alempi tosiaan onnistui paremmin.

   Niin ja kiitos! :)

   Poista
 2. Mustavalkonen lasinsirpale-kuva on mielestäni kaikkein hienoin :3

  VastaaPoista
 3. Hyvin kuvattu ja muokattu, Belsissa! Kaikissa muissa kuvissa on kaikki ihan kohdallaan paitsi ensimmäisessä. Tarkennus ei ole onnistunein - kuten totesit itsekin. Ellen tietäisi Rosa-ystävättäresi olevan ihan normaalisti pärjäävä nuori tyttö, voisin melkeinpä luulla hänen olevan alkoholin ja lääkkeiden väärinkäyttäjä. :D

  En osaa sanoa onko suosikkini lasinsirpale-kuva vai tuo alempi converse-kuva. Ihmiset jotka eivät kuluta eettisesti, vituttavat minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Hannabella!

   Rosa malleili erinomaisesti minunkin mielestäni, sillä hänen olemuksensa oikein huokuu pahaa oloa ja luovuttaneisuutta. Saatiin tytöstä sopivan rähjäisen näköinenkin. :D

   Poista
 4. Huomasin vielä kivan pikkudetaljin alemmassa Rosa-kuvassa: hän istuu harmauden keskellä, ja ainoa väripilkku ovat siis silmät, ja ne sattuvat vieläpä olemaan MYRKYNvihreät. Darth Sidious -tyyppinen toteamukseni on: "Gooooood..."

  VastaaPoista