tiistai 20. syyskuuta 2011

Stressinkaikuja YO-kirjoituksista

Historian YO-koe oli sangen vaativa. Aiheet eivät todellakaan olleet sieltä tavallisimmasta päästä ja jokerikysymykset olivat pitkälti yhteiskuntaoppia. Olenhan minä sitäkin lueskellut, joten olisi varmaan pitänyt osata vastata niihinkin. Niin siinä kuitenkin kävi, ettei koe vastannut ollenkaan normaalia tasoani. Parhaiten osasin käsittääkseni kertoa löytyöretkistä ja intiaaneista, vaikka luulin selittäneeni jälkimmäisistä aivan puuta heinää. YTL:n vastausten mukaan olin nähtävästi kuitenkin pärjännyt ihan hyvin siinä kohdin. En usko, että saamani arvosana on kovin huono, mutta minulle ei kelpaa E:tä alempi, joten uusiksihan tuo taitaa mennä.

Nyt pitäisi sitten jaksaa käydä läpi vielä terveystieto ja englanti. Sen jälkeen on taas vähän taukoa. Englannin kuuntelusta sain onnekseni 69 pistettä, joka on parempi kuin normaali suoritukseni. Ennen olen päässyt kuuntelusta hädin tuskin läpi, mutta kirjallisesta on tullut 8-9 luokkaa. Jos nyt sitten onnistuisin saamaan kirjallisesta normaalia tasoa vastaavat pisteet niin voisin saada kenties hyvätkin arvosanat.

Terveystiedon en usko olevan vaikea. Kunhan luen vielä kertaalleen biologiaa sivuavat asiat, käsitteet ja kirjoittelen vaikka muutaman harjoitusesseen niin hyvin se menee.

Keväällä sitten olisi vuorossa ainakin äidinkieli, historian uusinta ja ruotsi. Sitten täytyisi vielä miettiä, kirjoitanko filosofian ja yhteiskuntaopin vai vaan toisen ja kenties uskonnon päälle. Yhteiskuntaoppi on hyvin laaja ja vaativa aine, jonka kirjoituksia varten täytyy seurata uutisiakin tarkasti, joten filosofia voisi olla sen puoleen parempi.

No, onneksi noita kokeita voi aina tehdä uudestaan jos menee penkin alle. Nyt lukuvire ei ole parhaimmillaan, mutta yritän silti suoriutua kokeista kunnialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti