sunnuntai 14. elokuuta 2011

Jurassic Rock - day 1

Kirjoitan kummastakin festaripäivästäni erikseen merkinnän, koska en ole vielä saanut kakkospäivän kuvia. Ensimmäinen päivä kokonaisuudessaan sujui oikein hyvin. Aluksi minua jostain syystä jännitti kamalasti ja samanlaiset tuntemukset olivat myös ystävälläni Sannalla. Kumpikaan ei oikein osannut sanoa, mikä oikeastaan jännitti, mutta ainakin minun vatsani perhoset villiintyivät alueelle päästessä. Kaverit olivat varanneet hyvät telttapaikat, jonne sitten veimme tavaramme ja jäimme pariksi tunniksi istuskelemaan. Avasin tässä vaiheessa ensimmäiset Mojitoni ja sain pienen hiprakan päälle. Pian tunnelma oli jo korkealla, kun näki niitäkin kavereita, joita ei ollut pitkään aikaan nähnyt. Epämiellyttävimpiä ihmisiä taas ei näkynyt mailla halmeilla, joten saatoin rentoutua vailla ärtymystä.

Olimme suunnitelleet, että menisimme katsomaan jenkkiläisen räppärin Wiz Kalifan esiintymistä vain kuullaksemme Black and Yellow - klassikon. En ole räpin ystävä, mutta tuohon kappaleeseen kätkeytyy muutama vakiintunut insidevitsi joten ajattelin sen olevan näkemisen arvoinen. En kuitenkaan jaksanut katsoa esitystä puolella silmällä kuin parin ensimmäisen biisin verran, koska saattoi arvata, että joutuisin kuuntelemaan paskaa räppiä monta, monta kappaletta ennen kuin päästäisiin asiaan. Niinpä ajattelimme, että Black and Yellow'n kuulisi kyllä vallan hyvin leirintäalueeltakin. Kävellessämme kohti telttojamme kuulimme vielä räppärin huutavan englanniksi kuinka moni meistä on polttanut tänään ruohoa. Mikä idiootti.

Kävimme katsomassa myöhemmin myös Kotiteollisuutta, mutta mudassa uiminen ei innostanut enää, kun huomasi kenkien takertuvan siihen, joten päätimme lähteä taas kauemmaksi. Tässä vaiheessa kädessäni jo "komeili" Janin permanenttitussilla tuhertama hämähäkki. Hän on ihan totta oikein hyvä piirtäjä, mutta humalassa piirretty kahdeksanjalkainen oli kyllä kaikkea muuta kuin hieno. Myöhemmän parantelun jälkeen se onneksi näytti jo hieman paremmalta, vaikka ystäväni Anni naureskelikin sille vielä jälkeen päin.

Jenni Vartiaiselta en ollut odottanut kauhean paljoa, mutta nyt jälkeen päin sanoisin hänen olleen illan paras esiintyjä. Ainakin esitys oli koskettava. Etenkin "Missä muruseni on" - kappaleen aikana itse kukin lausui rakkaudentunnustuksia.

Olisikohan ollut Jenni Vartiaisen jälkeen, kun söimme Janin kanssa pahinta kebabia, mitä olen koskaan maistanut. Sitä oli olemattoman vähän ja sipulia oli tungettu taas aivan liikaa. Annoksella ei edes saanut itseään kylläiseksi.

Ilta "huipentui" Petri Nygårdin esitykseen, joka oli alusta asti aivan kamala. Harmi kun en tajunnut järkytykseltäni ottaa kuvaa. Lavallehan oli raahattu jättimäinen, pumpattava, alastonta ja rumaa naista esittävä jokin, jonka sukuelinten sisältä herra Nygård saapui Suomen kansallislaulun soidessa taustalla. Halventavaa ja järkyttävää. Lisäksi mukaan oli tungettu "Tarja Halosen" puhe, jossa presidentti kertoi olevansa iloinen, kun nuoriso harrastaa nykyään korkeakulttuuria. (Viittasi Petriin.) Jos Petristä on tosiaan tulossa kansallisartisti niin minä en enää halua olla suomalainen. Hävettää oikein mokoma. Hetken pystyimme Janin kanssa seuraamaan esitystä, jonka jälkeen "tissit esiin ja pillut paljaaks" - musiikki rupesi ärsyttämään sen verran, että päätimme mieluummin lähteä kotiin.

Senni, Jani, Roosa ja Sanna.
Roosa ja Sanna
Sanna, joka ei innostunut siitä, että kuvasin sitä.
Ilmeet kohdillaan.
Elina ja Anni.
Jani räpsi minusta oikein sarjan tällaisia vastaavia, ei kovin edustavia kuvia. Tämä oli niistä julkaisukelpoisin.
Mutta minäpä kostin!
Rosalla oli meno päällä.
...ja tässä on Anni elementissään.
Kuvia Kotiteollisuudesta
Vähemmän hehkeänä.
Roosa ja Sanna ihmeen nätteinä, kun ottaa tilanteen huomioon.
Edelliset kaksi meno päällä.
Suloinen kuva Iidasta ja Sannasta.
Jenni Vartiainen


Kiitos kaikille järjestäjille, esiintyjille ja ennen kaikkea parhaalle seuralle Jurassicin ensimmäisestä päivästä! Toisesta julkaisen juttua lähipäivinä.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia ! Ja tosta Petristä, itekki ekaks järkytyin kun kävin keväällä sen keikalla, ja onhan se vähän sellasta musiikkia että humalassa paljon kivempi kuunnella, ei sitä oikein selvinpäin jaksa. Mutta toisaalta se on niin hölmöä että se on hauskaa :D vaikee juttu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lotta! :) Joo, selvinpäin ei mene yhtään. Kännissä selvä päivä, muita ei mun korvat sulata. Mutta joo, huomaa että monia miellyttää. :D

    VastaaPoista