lauantai 11. kesäkuuta 2011

Now I'm that bitch, and you're just a clown.

Mesoan nyt asiasta, josta nykypäivänä kirjoitetaan paljon. Mielestäni nykyisessä tilanteessa siitä ei voi kuitenkaan puhua liikaa. Aiheeni on siis huorittelu ja se, miten epäreilusti ja helposti sana 'huora' karkaakaan huuliltamme.

Minua ärsyttää seksuaalisesti aktiivisten naisten nimittely samaan aikaan kuin vastaavia miehiä suorastaan ihannoidaan. Ymmärrän kyllä, miksi tiheään vaihtuvia seksikumppaneita halveksutaan. Kaikenlaiset seksitauditkin leviävät moisella menettelyllä todennäköisemmin kuin vähemmän vaihtelevilla kumppaneilla. Näin kumppaneiden vaihtelua voi pitää pahana. Tauteja levittävät kuitenkin niin miehet kuin naisetkin. Molemmat sukupuolet rikkovat parisuhteita syrjähyppyjen muodossa. Kumpikin voi myös aiheuttaa mielipahaa käytöksellään, kun partnerit saavat vääriä käsityksiä.

Mikä siis tekee naisesta huoran ja miehestä "kunnon sonnin"? Ei ole mitään järkevää syytä, miksi naisten ja miesten kohtelu pitäisi olla erilaista, kun tällaisen käytöksen seuraukset eivät millään tavalla korreloi sukupuolen kanssa.

Myös huorittelun lisääntymisestä on käyty kiivasta keskustelua. Onko oikein huoritella naista, joka ei ota rahaa vastineeksi seksistä? Ehkä nimitys ei täsmää, mutta jos henkilö esiintyy paljastavissa vaatteissa ja tarjoaa kroppaansa kenen tahansa käyttöön niin vaikutelman syntyminen on lähes välttämätöntä. Eikä huoraaminen välttämättä ole pelkästään itsensä myymistä rahasta. Kyse voi olla myös hyväksynnästä tai itsensä halutuksi tuntemisesta. Eikö sekin sitten ole huoraamista? Tuollaisissa tapauksissa seksiä ei harrasteta vain sen itsensä vuoksi vaan toinen osapuoli odottaa jotakin muutakin vastineeksi palveluksistaan.

Media luo kuitenkin huora-nimitykselle uusia merkityksiä. Nykyään on tavallista nimitellä huoraksi yksinkertaisesti v*ttumaista muijaa. Tämähän ei tietenkään vastaa ollenkaan sanan alkuperäistä tarkoitusta, mutta tapa on kuitenkin jo vakiintunut arkikieleen. Voisi siis sanoa huorittelun karanneen käsistä. Kohta on turha enää pohtia tätä aihetta, sillä huora-sanan käytöstä näyttäisi tulevan vakio monessa tilanteessa. Mitenköhän kauan meidän tarvitsee odottaa sitäkin päivää, kun huora luokitellaan naisen synonyymiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti