sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Vuoden 2011 yllättävän tasokkaat Euroviisut

Kuten arvelinkin, Suomi ei pärjännyt Euroviisuissa erityisen hyvin ja jonkun "viisuasiantuntijan" arviot viidennestä sijasta menivät päin honkia. Paradise Oskar oli aivan liian tavallinen. Hänen biisinsä oli koruton, joka ei sovi viisuihin. Totta kai veto oli siten myös poikkeuksellinen, mutta Euroviisut ovat kuitenkin pitkälti show-kilpailu. Jotkut tosin ovat pärjänneet pelkästään mahtavalla lauluäänelläkin, mutta valitettavasti Suomen edustajalta ei löytynyt sitäkään. Koulun kevätjuhlassa voisi kuvitella kuulevansa jotakin tuon tapaista - ei kansainvälisessä laulukilpailussa.

Paradise Oskarilta puuttui myös eräs tärkeä valttikortti - nimittäin hyvä ulkonäkö. Toki hän oli ihan suloinen, mutta ei vetänyt vertoja Ruotsin suklaasilmälle (oletettavasti ainakaan pikkutyttöjen mielestä)tai Venäjän hieman lipevälle komistukselle.


MY TOP 5 EUROVIISUESIINTYJÄT
:
Euroviisumusiikki ei ole sitä tavallisimmin kuuntelemaani, mutta pepunhetkuttajien ja kaiken maailman huumorin siivellä matkaavien joukosta löytyy toisinaan muutamia helmiäkin.


Ranskan Amaury Vassilin Korsikan kielellä esitetty Sognu toi mukavan persoonallisen tuulahduksen kisoihin. Kappaleen sanat olivat erittäin kauniit ja koskettavat, esitys sopivan mahtipontinen ja laulajan ääni suorastaan upea. Täytyy kyllä sanoa, ettei Vassilin ulkonäössäkään ole suuremmin valittamisen aihetta...


Georgian Eldrine toi myös oman lisänsä kisoihin ja vieläpä pärjäsi ihan hyvin. Kappale oli sopivan räväkkä ja laulajan ääni kisan parhaimmistoa.


Irlannin kaksoset olivat sen verran kiintoisia persoonia, ettei heitä voinut olla huomaamatta. Kummallakaan ei suuremmin ollut lauluääntä, mutta senkin edestä persoonaa.


Azerbaijanin voittobiisi ei itsessään ollut kovinkaan erikoinen, mutta kemiaa laulajien välillä piisasi. Käsiittääkseni heillä puhutaankin olevan kehkeillä jonkinlainen romanssi, enkä suuremmin sitä ihmettelisi esityksen perusteella.


Tanskan kappaleen sanoma ei ollut mieleeni, mutta itse biisi oli sangen tarttuva. Laulajalla oli mielestäni ihan hyvä ääni ja esiintyminen oli sitäkin parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti