perjantai 6. toukokuuta 2011

Vive la France!

Pariisin vierailustani on jo kohta melkein kuukausi aikaa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä siitä pientä päivitystä. Matka oli koulun järjestämä ja kesti muutaman päivän, mikä tietysti vaikutti ohjelmaan sen verran, että oli koko ajan kamala kiire. Tämän takia moni kiinnostava kohde jäi näkemättä ja loputkin käytiin aika pikaisesti.

Shopping


Galleries LaFayette
Enimmäkseen LaFayetessa oli hyvin kallista, eikä tarjonta ollut muutenkaan minun makuuni. En kuitenkaan kadu ollenkaan, että kävin sisällä ihailemassa vaikuttavaa arkkitehtuuria.
Champs-Élysées-ostoskadun varrelta.
Olin kuvitellut ostoskadun jostakin syystä pienemmäksi ja sen tarjontaa niukemmaksi. Ajattelin, että sen varrella sijaitsevan lähinnä Vuittonin kaltaisten nimien liikkeitä, eikä todellakaan mitään mihin minulla olisi tuolla reissulla ollut varaa. Liikkeitä löytyi kuitenkin suhteellisen paljon, niin halpoja kuin kalliitakin ja itse ihastuin vintage-henkiseen Naf Nafiin.

Katukuvaa

Louis Vuittonin liikeIltakävelyllä
Tykästyin kamalasti Pariisin kaduilla lorvimiseen, sillä meininki oli kovin rento. Varsinkin illalla hienommilla aluiella oli vallan mukavaa kävellä. Synkemmille kaduille olisi ollut uhkarohkeaa lähteä, mutta varakkaammalla alueella sai kävellä lähes pelotta. Välillä tuli pongattua myös muutamia katusoittajia, jotka olivat kuitenkin kohtuullisen hyvin toimeentulevan näköisiä, eikä muualla päiväsaikaan nähtyjä kerjäläisiä.

Tyttöjen kanssa tutkimassa hotellin ympäristöä. Tällä reissulla tulimme kokeneeksi paikallisten ystävällisyyden. Räpsiessämme toisistamme kuvia eräs mies pysähtyi kysymään, haluaisimmeko ehkä hänen ottavan meistä yhden. Itse epäilin aluksi hieman kyseisen henkilön luotettavuutta, sillä eihän olisi ollut mikään ihme, jos hän olisi vain napannut kameran matkaansa ja lähtenyt lätkimään. Kaverini kuitenkin otti riskin ja se kannatti.

La tour Eiffel & Arc de Triomphe


Eiffel-torni
En koskaan ole pitänyt Eiffelia erityisen esteettisenä, mutta oli sen näkeminen tietenkin omanlaisensa kokemus. Tavallaan silloin tajusin, että olen oikeasti Pariisissa. Maisemat tornin huipulta eivät mielestäni olleet kummoiset, sillä kaupunkimaisema oli enimmäkseen samanlaista kerrostaloa toisen perään.


Riemukaari
No, mitäpä siitä voisi sanoa? Huomattavasti enemmän minun makuuni kuin Eiffel-torni, mutta suuremmin ei sykähdyttänyt tämäkään.

Basilique du Sacré-Cœur & Notre Dame

Notre-Dame
... oli hyvin mielenkiintoinen kirkko. Satuimme sopivasti juuri palmusunnuntaina vierailemaan paikan päällä, joten messukin oli aivan erikoislaatuinen. Katolilaisuus on minusta paljon kiintoisampaa kuin luterilaisuus, sillä oikeanlaisen tunnelman luomiseen käytetään paljon enemmän erilaisia elementtejä. Voin kuvitella minkälaisen vaikutuksen Notre-Damekin on keskiajalla tehnyt rahvaaseen, kun näin nykypäivänäkin sen sisätiloista suorastaan mykistyi puhumattakaan upeaäänisestä sopraanosta, joka lauloi messun aikana.


Sacre-Cœur
...oli tunnelmaltaan kehuttavampi kuin Notre-Dame. Johtuen ihan siitä, ettei sisällä saanut kuvata ja hiljaisuudesta oltiin tarkkoja. Notre-Damessa messun hartautta häiritsivät salamavalot ja kaikenkarvainen pulina, mitä väkijoukosta kantautui. Sen sijaan Sacre-Cœurissa olisi helpommin mahdollista kokea jonkinlainen uskonnollinen kokemus.

Musée du Louvre


Louvren museo oli toki oikein hieno vierailukohde, mutta sen läpikahlaamiseen olisi tarvittu useampi visiitti. Kolmessa tunnissa ehti jo väsyä kiertelyyn eikä viimeisen tunnin aikana oikein enää jaksanut kiinnostaa mikään muu kuin omat kipeät jalat. Ainakin sokkeloa Louvressa riitti, eikä kaikkia paikkoja meinannut löytää. Paljon hienoja taideteoksia kuitenkin löytyi, vaikka perus Mona Lisat eivät jaksaneetkaan suuremmin kiinnostaa.
Eros et Psyché par Antonio Canova
Tämä oli mielestäni yksi kauneimmista ja vaikuttavimmista taideteoksista. Kaikkia hienoja teoksia en millään rupes listaamaan, sillä siihen kuluisi liikaa aikaa ja merkinnästä tulisi loputtoman pitkä.


Napoleonin asuintilat
... olivat mielestäni kiintoisin kohde Louvressa. Kelpaisi minullekin vastaavanlaiset. Jotenkin Napoleonin asuintilojen näkeminen toi henkilöä lähemmäs itseään ja rikasti kuvaa hänen aikaisestaan elämästä.


Napoleonin asuintilat


Napoleonin asuintilat


Louis XVI:n testamentti

Kuvat suurimmilta osin minun ja ystäväni Rosan ottamia.

2 kommenttia:

  1. Olinkin vähän kysellyt tämän entryn perään. :P Postaus oli hyvin rakennettu, sillä siinä oli kuvia ja tekstiä sopivassa suhteessa. Ei pelkkiä kuvatekstejä kuten jossain blogeissa.

    Napoleonin asuintilat sattuvat olemaan jo tapettien värityksen puolesta minulle mieleen. Louvren palatsi (Ranskan kuninkaiden pääpalatsi ennen Louis XIV:n rakennuttamaa Versaillesin valmistusta) kelpaisi minullekin, vaikkei vedä vertoja Versaillesille.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että pidit! :)

    Minäkin pidin Napoleonin asuintiloista kovasti. Väritys oli aivan ihana! Minullekin Louvre ilman muuta kelpaisi, mutta Versailles on aina se ykköspaikka. :p

    VastaaPoista